Šios duonos receptas labai paprastas. Išbandykite jį ir mėgaukitės skaniu kepiniu! Garantuojame, liksite patenkinti!
Ingredientai:
- šiltas vanduo – 600 ml;
- cukrus – 5 valgomieji šaukštai;
- šviežios mielės – 30 g arba sausos mielės – 11 g;
- miltai – apie 950 g;
- druska – 1 arbatinis šaukštelis;
- augalinis aliejus – 100 ml.
Gaminimas:
Du kartus persijokite miltus, kad pagamintumėte tobulą duoną. Į šiltą vandenį suberkite mieles, cukrų ir kelis šaukštus miltų. Išmaišykite ir palikite, kad mielės suaktyvėtų. Tada įberkite druskos ir įpilkite augalinio aliejaus. Po truputį suberkite miltus ir užminkykite šiek tiek lipnią tešlą.
Tešlą sudėkite į indą, išteptą aliejumi. Uždenkite ir padėkite į šiltą vietą 1 valandai. Tada tešlą paminkykite ir padalinkite į 3 dalis. Kiekvieną dalį susukite į kamuoliuką, iškočiokite iki 3 mm storio ir susukite į ritinėlį. Suspauskite kraštus. Ruošinius sudėkite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 40 minučių, kad iškiltų.
Sutepkite kepaliukus išplaktu tryniu su šaukštu grietinės arba pieno. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes. Skanaus.