Trapūs vainikai – puikus užkandis, jei norite ko nors saldaus prie arbatos ir kavos. Šie sausainiai patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Reikės:
- 250 ml vandens;
- 150 g miltų;
- 3 kiaušinių;
- žiupsnelio druskos;
- 50 g sviesto;
- 20 g cukraus;
- aliejaus.
Gaminimas:
1. Į puodą įpilkite vandens, sudėkite sviestą, įberkite druskos ir cukraus. Maišant mišinį, šildykite jį ant silpnos ugnies, kol ištirps sviestas.
2. Palaipsniui suberkite miltus ir maišykite, kol susidarys tešla.
3. Tešlą supilkite į dubenį ir leiskite 10 minučių pastovėti. Tada po vieną įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.
4. Tešlą sudėkite į maišelį su antgaliu ir formuokite 5-7 cm skersmens apskritimus ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
5. Įkaitinkite aliejų ir sudėkite į jį vainikus, apkepkite iš abiejų pusių ir sudėkite ant popierinių rankšluosčių.
6. Galite juos pagardinti grietinėle ir apibarstyti cukraus pudra.
PATARIMAS: Jei norite juos kepti orkaitėje, o ne keptuvėje, galite. Sausainius sudėkite į iki 200° laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 minutes. Jei norite juos valgyti vėliau, sudėkite sausainius į uždaromą indą ir padėkite į šaldytuvą. Jie išlieka švieži iki 3 dienų.
Kremo receptas
Reikės:
- 500 ml nenugriebto pieno;
- 4 kiaušinių trynių;
- citrinos žievelės (chemiškai neapdorotos);
- 100 g cukraus;
- 50 g miltų.
Gaminimas:
Į puodą supilkite kambario temperatūros pieną ir sudėkite citrinos žievelę. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi ir miltais. Supilkite viską į citrinos žievelės ir pieno mišinį ir virkite nuolat maišydami. Maišykite mišinį tol, kol kremas sutirštės, tada supilkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir sudėkite į didesnį indą, užpildytą šaltu vandeniu. Leiskite atvėsti ir apipilkite kremu iškeptus sausainius.
Garantuojame, kad trapūs vainikai patiks visiems jūsų svečiams!