Šis trapios tešlos pyragas su vaisiais ir kremu patiks visiems, kurie neabejingi desertams! Tereikia pamėginti jį išsikepti, o tai irgi nėra sudėtinga.
Sudėtis
- 200 g sviesto arba margarino
- 1 kiaušinis
- 1,5 šaukštelis kepimo miltelių
- 0,5 stiklinė cukraus
- 2 stiklinės miltų
Įdarui
- vaisiai (bet kokie)
- arba varškė
Kremui
- 500 g grietinės
- 2 kiaušiniai
- 3 šaukštai cukraus
- 4 šaukštai miltų
- vanilinis cukrus pagal skonį
Paruošimas
Margariną arba sviestą peiliu susmulkinkite į mažus gabalėlius. Sudėkite cukrų, kepimo miltelius, kiaušinį. Užmaišykite tešlą ir padėkite ją į šaldytuvą.
Įdarui supjaustykite vaisius mažais kubeliais. Pabarstykite šaukštu krakmolo. Kremui išplakite grietinę, cukrų, kiaušinius, miltus bei vanilinį cukrų.
Tešlą paskleiskite į formą, suformuokite šonus. Ant tešlos uždėkite vaisių ir užpilkite kremu.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Ant karšto pyrago kremas gali tyvuliuoti, tačiau atvėsęs jis sutirštės. Pyragą visiškai atvėsinkite.