Tortas su vyšniomis ir šokoladu tikrai patiks visiems desertų mėgėjams, nes vyšnios su šokoladu visada yra abipusės naudos galimybė! Paruošti tortą nėra lengva, tačiau dėka šiame straipsnyje pateiktų rekomendacijų, viską atliksite nepriekaištingai!
Tešlai reikės:
- 130 g miltų
- 2 kiaušiniai
- 150 g aguonų
- 160 g cukraus
- 1 valgomasis šaukštas grietinės
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
Vaisių sluoksniui:
- 400 g vyšnių
- 200 ml vandens
- 4 šaukštai cukraus
- 10 g želatinos
- žiupsnelis druskos
Kremui:
- 3 kiaušiniai
- 3 tryniai
- 90 g cukraus
- 200 g sviesto
- 3 šaukštai miltų
- 100 ml pieno
- 2 g vanilės
Glaistui:
- 2 šaukštai kakavos
- 2 šaukštai cukraus
- 2 šaukštai grietinės
- 2 šaukštai sviesto
Gaminimas:
Į nedidelį puodą su storu dugnu suberkite vyšnias. Beje, šiame pyrage galite naudoti bet kokius vaisius, kuriuos turite. Jei naudojate užšaldytus, pirmiausia juos atitirpinkite. Į vyšnią įpilkite stiklinę vandens, įberkite žiupsnelį druskos ir cukraus. Pastatykite puodą ant ugnies ir virkite 3 minutes, kai užvirs. Nepamirškite retkarčiais pamaišyti!
Norėdami paruošti kremą keptuvėje su storu dugnu, įmuškite kiaušinius, taip pat 3 trynius. Supilkite cukrų ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite. Išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad suminkštėtų. Į kiaušinius įpilkite 3 šaukštus miltų ir supilkite pieną, išmaišykite. Padėkite keptuvę ant viryklės ant vidutinės ugnies. Kremą virkite maždaug 15 minučių, kol sutirštės, nuolat maišydami. Kai kremas pradės tirštėti – sumažinkite šilumą. Virkite toliau 10 minučių, kol kremas visisškai sustings.
Norėdami paruošti biskvitą patogiame inde, įmuškite 2 kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos. Viską plakite mikseriu iki standžių putų. Įpilkite cukrų ir plakite mikseriu dar 3–5 minutes. Visą masę perpilkite į gilų dubenį. Sudėkite grietinę, aguonas, miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite. Supilkite tešlą į kepimo indą, tolygiai išlyginkite. Kepkite pyragą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, pusvalandį.
Maišytuvu išplakite suminkštintą sviestą ir kremą. Į sviestą supilkite pusę kremo, išplakite mikseriu. Kai jis taps vienalytis, įpilkite likusį kremą ir vėl viską išplakite.
Želės sluoksniui paruošti geriau naudoti lakštinę želatiną, bet jei jos neturite, galite naudoti ir įprastą. Į atskirą indą supilkite sultis nuo vyšnių. Želatiną pamirkykite vandenyje. Supilkite į patogų indą ir kaitinkite mikrobangų krosnelėje, kol ištirps. Į ištirpusią želatiną supilkite vyšnių sultis, išmaišykite ir tada sumaišykite vyšnias su šiuo mišiniu. Šaldykite 5 minutes, kad sutirštėtų.
Kol želatina šiek tiek nusistovės, biskvitą išimkite iš formos ir perpjaukite į 2 dalis. Viršų naudokite apatiniam pyrago sluoksniui. Vėl paimkite kepimo indą, jo dugną išklokite kepimo popieriumi. Kepimo indo šonai taip pat yra padengti popieriumi.
Biskivtą dėkite į formos dugną, supilkite ant jo kremą ir išlyginkite. Ant kremo užpilkite ant vyšnių želė. Taip pat tolygiai paskirstykite per visą paviršių.
Želės sluoksnį uždenkite antruoju biskvitu. Įdėkite pyragą į šaldytuvą nakčiai. Prieš patiekdami pyragą, paruoškite glaistą. Į puodą įpilkite kakavos, cukraus, grietinės, sviesto. Virkite ant vidutinės ugnies 3 minutes, kai užvirs. Nepamirškite retkarčiais pamaišyti. Atvėsinkite glaistą. Išimkite pyragą iš formos, ir apliekite pyragą su glaistu.
Tortas su vyšniomis ir šokoladu paruoštas!