Norint išsikepti burnoje tirpstantį vyšnių tortą, nebūtina laukti, kol prasidės uogų sezonas. Jei vasarą nespėjote jų užšaldyti, dabar jų galite nusipirkti bet kurioje parduotuvėje. Neatsisakykite šio saldaus deserto vien dėl metų laiko!
Šį tortą su grietinės kremu dažniausiai gaminu per šventes. Jam pagaminti gal ir nepakaktų 10 minučių, bet dėl jo verta pasistengti. Šis desertas panašus į garsųjį tortą Monastic Hut Cake, tačiau jis daug skanesnis!
KAIP PARUOŠTI TORTĄ SU VYŠNIOMIS IR GRIETINE?
Tortui su vyšniomis ir grietine gaminti galite naudoti ir šaldytas uogas, ir šviežias uogas be kauliukų. Beje, prieš tai šaldytų nereikia atitirpinti. Grietinė turi būti 20-25% riebumo, o grietinėlė – 33-35% riebumo.
Ingredientai
- Kvietiniai miltai 320 g
- Cukrus 240 g
- Druska 1 g
- Kiaušinis 1 vnt.
- Grietinė 450 g
- Sviestas 115 g
- Vyšnios 300 g
- Kukurūzų krakmolas 29 g
- Cukraus pudra 25 g
- Grietinėlė 200 ml
- Varškė 140 g
- Pienas 100 ml
- Želatina 15 g
- Vanduo 90 ml
- Vyšnių tyrė 100 g
- Pektinas 1 g
- Citrinų sultys 5 ml
Paruošimo būdas
Sviestą išlydykite ir atvėsinkite iki 30°C temperatūros. Įdėkite 125 g grietinės ir sumaišykite ingredientus.
Į sviesto ir grietinės mišinį įmaišykite 60 g cukraus ir vieną kiaušinį. Ingredientus sutrinkite plaktuvu iki vientisos masės.
Persijokite miltus ir įberkite šiek tiek druskos. Į sausus ingredientus įmaišykite gautą kremo mišinį ir užminkykite tešlą.
Padalykite tešlą į 4 dalis ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių.
25 g krakmolo persijokite su cukraus pudra ir gautame mišinyje apvoliokite vyšnias.
Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į stačiakampį paplotėlį. Išilgai ilgojo krašto sudėkite vyšnias ir suvyniokite į stačiakampius vamzdelius.
Suformuotus vamzdelius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos siūle žemyn. Kepkite 180°C temperatūroje apie 35 minutes. Tada visiškai atvėsinkite gautus kepinukus.
Norėdami paruošti grietinės kremą, želatiną užpilkite šaltu vandeniu.
Likusią grietinę, 160 g cukraus, varškę ir grietinėlę sumaišykite iki vientisos masės. Jei liko gumuliukų, pertrinkite mišinį per sietelį.
Užvirinkite pieną, nukelkite nuo ugnies ir jame ištirpinkite želatiną. Mišinį gerai išmaišykite.
Pieno mišinį plona srovele supilkite į grietinės mišinį ir tuoj pat išmaišykite.
Po to formuokite tortą. Padėkite torto formos žiedą ant lėkštės, uždenkite maistine plėvele ir apvyniokite dugną 2 sluoksniais plėvelės.
Vyšnių vamzdelius supjaustykite į kelias dalis. Juos sudėkite į formą pakaitomis pertepdami su grietinės kremu.
Uždenkite tortą maistine plėvele ir palikite šaldytuve per naktį. Įdarui sumaišykite vyšnių tyrę, likusį krakmolą ir cukrų, pektiną bei citrinos sultis.
Atvėsusį tortą užliekite gautu mišiniu, papuoškite vyšniomis ir grąžinkite į šaldytuvą dar vienai valandai.
Šis stulbinantis naminis sluoksniuotas tortas visus prie stalo nustebins. Svečiai paprastai atsisako deserto, nes per daug būna suvalgę pagrindinio patiekalo. Pamatę šį skanėstą, jie tikrai dar ras vietos saldumynams! Ar norėtumėte išbandyti vyšnių ir grietinės kremo tortą?