Tortas su obuoliais puikiai tinka, kai norisi šventinio deserto, bet nesinori eksperimentuoti su naujais skoniais. Šio torto aromatas visus kviečia…
Kiekvienas torto kasnis tirpsta burnoje, o švelnus obuolių ir sviesto įdaras suteikia pyragui ypatingą subtilų skonį.
Biskvitui reikės:
250 g sviesto
550 g miltų
18 g kepimo miltelių
2 kiaušiniai
250 g cukraus
3 šaukštai grietinės
cukraus pudra papuošimui
Pertepimui reikės:
1 kg obuolių
250 g cukraus
250 g sviesto
vanilinio cukraus pagal skonį
Gaminimas:
Į išsijotus miltus suberkite kambario temperatūros sviestą ir kepimo miltelius. Miltus sumaišykite su sviestu. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius ir cukrų iki baltos masės. Įpilkite grietinės ir plakite mikseriu. Sumaišykite kiaušinių mišinį su miltais.
Išmaišykite minkštą tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti šaldytuve 1 valandą. Po to iš tešlos suformuokite dešrą ir padalykite ją į 5-6 lygias dalis.
Kiekvieną dalį iškočiokite į kepimo formos formos stačiakampį lakštą. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, iki auksinės rudos spalvos.
Paruoškite pertepimą. Stambiai sutarkuokite nuluptus obuolius be sėklų. Sudėkite juos į puodą. Įpilkite cukraus ir sviesto.
Kaitinkite ant silpnos ugnies 20–30 minučių. Tolygiai paskirstykite šiltą kremą ant visų lakštų paviršiaus.
Sudėkite torto lakštus vienas ant kito. Obuolių viršų pabarstykite tešlos trupiniais ir cukraus pudra. Palikite tortą šaldytuve 12 valandų, kad visi sluoksniai įsigertų.
Tortas su obuoliais paruoštas. Skonis nepaliks abejingų!