Šis skanus desertas gaminamas iš dviejų plikytos tešlos lakštų, kurie pertepami skaniu kremu. Lengvai paruošiamas ir labai skanus tortas!
Jums reikės:
Kremui:
- 2 kiaušinių
- 150 g cukraus
- 60 g kukurūzų krakmolo
- 500 ml pieno
Tešlai:
- 100 ml vandens
- 100 ml pieno
- žiupsnelio druskos
- 80 g sviesto
- 120 g paprastų miltų
- 3 kiaušinių
- 160 g sviesto
- vanilinio cukraus
Gaminimo eiga:
Kiaušinius įmuškite į puodą, įberkite cukraus.
Išplakite kartu su kukurūzų krakmolu.
Dabar į puodą įpilkite pieno ir virkite ant vidutinės ugnies, kol kremas sutirštės.
Tada supilkite kremą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti.
Tuo tarpu į puodą įpilkite vandens ir pieno, sudėkite sviestą ir druską, ir nuolat maišydami kaitinkite ant vidutinės ugnies ir leiskite jiems ištirpti.
Kai sviestas ištirps, įmaišykite persijotus miltus.
Nuolat maišydami, kaitinkite tešlą apie 1-2 minutes.
Leiskite tešlai šiek tiek atvėsti ir po vieną įmuškite kiaušinius.
Paimkite dvi 20 cm skersmens kepimo formas, išklokite jas kepimo popieriumi ir į kiekvieną supilkite po pusę tešlos.
Kepkite 200°C temperatūroje apie 10-15 minučių.
Tuo tarpu minkštą sviestą išsukite su vaniliniu cukrumi iki vientisos masės.
Palaipsniui į sviesto masę įmaišykite atvėsusį kremą.
Dabar tiesiog sutepkite lakštus.
Į skardą įdėkite vieną iškeptą tešlos lakštą, užtepkite kremo ir uždenkite kitu lakštu.
Palaikykite šaldytuve bent 3 valandas, kad kremas sustingtų.
Galiausiai apibarstykite persijota cukraus pudra ir patiekite.
Linkimo gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: