Ar norite sužavėti svečius, kurie mėgsta kokosus arba „Rafaello“ saldainius, o gal norite palepinti save ir savo artimuosius puikiu desertu prie kavos? Gaminant šį kokosų skanėstą, neįmanoma nieko sugadinti. Tai fantastiškas receptas!
Norint jį pasigaminti, jums reikės:
Tešlai:
- 6 kiaušinių baltymų
- 130 g cukraus
- 6 šaukštų miltų
- 130 g kokosų drožlių
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
Pirmiausia elektriniu maišytuvu išplakite kiaušinių baltymus.
Tada įberkite cukraus.
Tada suberkite persijotus miltus, kokosus ir kepimo miltelius.
Apvalią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, įpilkite šį mišinį ir kepkite iki 160°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Atvėsusį biskvitą perpjaukite į dvi dalis.
Migdolų sluoksniui reikės:
- 260 ml saldžios grietinėlės
- 220 g baltojo šokolado
- 130 g nuluptų ir sumaltų migdolų
Į keptuvę supilkite saldžią grietinėlę ir kaitinkite (kol beveik užvirs). Tada įdėkite baltojo šokolado ir maltų migdolų. Gerai išmaišykite ir leiskite atvėsti.
Kremui:
- 1/2 litro pieno
- 80 g cukraus
- 1 vanilinio pudingo pakelio
- 6 trynių
- 70 g sviesto
- 250 g saldžios grietinėlės
Pieną pakaitinkite su cukrumi ir nedidelį kiekį, pvz. 100 ml, sumaišykite su pudingu ir kiaušinių tryniais.
Visą tai virkite ant viryklės ir maišykite, kol sutirštės. Po to leiskite šiek tiek atvėsti ir tada į atvėsusį kremą įdėkite minkšto sviesto. Galiausiai leiskite gerai atvėsti ir tik tada įmaišykite plaktą grietinėlę.
Kai visi produktai bus paruošti, tiesiog susluoksniuokite tortą:
Biskvitas, migdolų masė, kremas, biskvitas, migdolų masė ir kremas. O viršų galėsite papuošti, pavyzdžiui, likusiu kremu ir pabarstyti kokosu.
Linkime gero skonio!