Nebrangus ir labai lengvai paruošiamas kefyro tortas patiks visiems šokoladinių-karamelinių saldumynų mėgėjams. Paragaukite!
Sudėtis:
400 ml kefyro;
1 šaukštelis su kaupu sodos;
200 g cukraus;
2 kiaušiniai;
2 šaukštai aliejaus;
350 g miltų;
4 šaukštai kakavos.
Kremui:
indelis kondensuoto pieno;
50 g miltų;
2 tryniai;
350 ml karšto vandens;
1 šaukštas cukraus.
Gaminimas:
Išsijokite miltus į gilų dubenį. Supilkite cukrų, kakavos miltelius ir sodą. Viską gerai išmaišykite.
Į kitą dubenį supilkite kefyrą, aliejų ir įmuškite kiaušinius. Viską gerai išmaišykite šluotele, kol mišinys taps vientisas.
Sumaišykite sausą mišinį su skystu mišiniu. Viską gerai išmaišykite ir užminkykite tešlą, kuri turėtų būti kaip tiršta grietinė.
Paruoškite kepimo indą ir sutepkite jį sviestu. Supilkite tešlą į formą ir išlyginkite.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo formą pašaukite į orkaitę maždaug 40-45 minutėms.
Ar iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku. Išimkite iš orkaitės ir visiškai atvėsinkite.
Pagaminkite kremą. Į nedidelį dubenį supilkite kondensuotą pieną ir įpilkite į jį karšto vandens. Viską nedelsdami išmaišykite iki vientisos masės.
Rezultatas bus skystas mišinys. Išpilkite pusę stiklinės ant iškepto torto, kad sudrėkintumėte.
Į švarų dubenį supilkite kiaušinio trynius. Suberkite cukrų. Pridėkite miltus ir gerai išmaišykite šluotele.
Pamažu supilkite karštą kondensuoto pieno mišinį, kiekvieną kartą maišydami iki vientisos masės.
Supilkite gautą mišinį į nedidelį prikaistuvį ir uždėkite ant ugnies. Nuolat maišydami, virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
Kremas paruoštas. Nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.
Atvėsintą biskvitą supjaustykite į dvi ar tris dalis ir sudrėkinkite atsidėtu skysčiu. Tada užtepkite atvėsintu kremu. Sudėkite vienas ant kito. Torto viršų ir šonus sutepkite kremu.
Tada šonus apibarstykite biskvito trupiniais, kuriuos pirmiausia reikia susmulkinti ir išdžiovinti orkaitėje.
Tortą keletą valandų palaikykite šaldytuve, kad būtų galima patiekti.
Skanaus!