Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Braškinis tortas „Fraisier“. Skonis lyg iš prabangiausios kepyklos!

Ypatingai skanus!

Biskvitui reikės (20 cm skersmens):

Vištų kiaušinių – 3 vnt.

Cukraus – 80 g.

Miltų – 60 g.

Krakmolo – 20 g.

Kepimo miltelių – pusės valgomo šaukšto.

Vanilino – 1 g.

Sirupui reikės: 

Cukraus – 50 g.

Vandens – 100 ml.

Konjako (neprivaloma) – 1 šaukšto.

Kremui reikės: 

Grietinėlės (atšaldytos) 33% – 500 ml.

Minkštos varškės – 150 g.

Cukraus pudros – 3-4-5 šaukštų.

Vanilino – 1 g.

Želatinos – 1 valgomo šaukšto.

Vandens – 50 ml

Braškių – 600-700 g.

Šokolado – 50 g

PARUOŠIMAS:

Išmaišykite kiaušinius su cukrumi iki sodrios, lengvos masės. Padarykite pirštu griovelį, jei jie suplakti reikiamai, griovelis neišnyks.

Sumaišykite miltus su krakmolu ir kepimo milteliais. Supilkite miltų mišinį į cukraus kiaušinių mišinį. Pilkite mažomis porcijomis, švelniai maišykite su mentele. Labai intensyviai nemaišykite ir nenaudokite maišytuvo!

Maišant labai svarbu išsaugoti kiaušinių masės struktūrą. Biskvito tešla turėtų būti puri ir lengva. Nedelsiant pilkite tešlą į formą, kruopščiai išlyginkite.

Formą su tešla pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 150-160 laipsnių temperatūroje (priklausomai nuo jūsų orkaitės) 30-40 minučių.

Biskvitą palikite atvėsti uždengę servetėlėmis arba popieriniu rankšluosčiu 8-12 valandų (tada, kai sutepsite, biskvitas pjaunamas netrupės).

Ruošiant sirupą, vandenį su cukrumi užvirinkite, atvėsinkite, įpilkite brendžio.

Kremo ruošimui paruoškite želatiną, kaip nurodyta ant pakuotės. Grietinėlę geriausia plakti maišytuvu, kol pradės tirštėti (2-3 minutes).

Kai maišytuvo plakiklių pėdsakai pradės likti ant grietinėlės paviršiaus (skysta grietinėlė neturi formos ir pėdsakai iš karto išplaukia), padidinkite maišytuvo greitį ir suberkite cukrų.

Plakite toliau, kol nuo plaktuvo pradės išlikti aiškus reljefas (dar 2-3 minutės). Kai tik atsiras aiškus reljefas – nedelsiant nustokite plakti.

Ilgiau plakant kremas pradeda skystėti, susitraukia ir galiausiai tampa sviestu.
Įpilkite varškę į plaktą grietinėlę, sumaišykite, supilkite želatiną ir dar kartą išmaišykite kremą nedideliu maišytuvo greičiu (arba rankiniu būdu su mentele).

Nupjaukite viršutinę plutą nuo biskvito, perpjaukite jį į 2 dalis. Nuimamos formos dugną išklokite kepimo popieriumi, šonus taip pat padenkite kepimo popieriaus juostelėmis.

Nuplaukite braškes, nuimkite kotelius. Uogas supjaustykite per pusę.

Įdėkite pirmąjį biskvitą į formos dugną, gausiai sutepkite jį sirupu, braškes sudėkite palei kraštą.

Toliau sudėkite kremą taip, kad jis užpildytų erdvę tarp uogų ir padengtų tortą plonu sluoksniu. Formos centre sudėkite braškes (pageidautina visas), lygiai užtepkite grietinėlę ant viršaus.

Uždėkite antrą sluoksnį, sutepkite sirupu, o ant viršaus sudėkite likusią grietinėlę. Išlyginkite paviršių.

Palikite pyragą šaldytuve 4-6 valandoms. Atvėsintą tortą pabarstykite šokolado drožlėmis, nuimkite formą. Papuoškite šviežiomis braškėmis

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---