Šiame torte harmoningai dera traškus kokosų morengo debesėlis, subtilus kremas su ananasų gabalėliais ir drėgnas biskvitas. Jūsų svečiai tikrai nepamirš šio deserto.
Ingredientai:
Biskvitas
- kiaušiniai – 4 vnt.
- cukrus – 80 g (4 šaukštai)
- kvietiniai miltai – 110 g (4 šaukštai su kaupu)
- druska – žiupsnelis
Morengas
- kiaušinio baltymai – 4 vnt.
- cukrus – 180 g
- kokosų drožlės – 200 g
Virtas kremas
- pienas – 500 ml
- sviestas – 250 g
- kiaušinio trynys – 2 vnt.
- cukrus – 4 valgomieji šaukštai
- kvietiniai miltai – 3 valgomieji šaukštai
- bulvių krakmolas – 2 valgomieji šaukštai
- vanilinis cukrus – 15 g
Įdaras
- konservuoti ananasai – 1 skardinė (565 g)
Torto su ananasais ir kokosiniu morengu gaminimas
Pirmiausia iškepame biskvitą
Atsargiai atskirkite 4 kiaušinių trynius ir baltymus. Į kiaušinių baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir pradėkite plakti. Kai pasirodys putos, palaipsniui įpilkite 80 g cukraus. Plakite mikseriu apie 3-4 minutes iki tvirtų standžių putų, tai labai svarbu biskvitinei tešlai.
Į išplaktus baltymus toliau plakant po vieną įmaišykite trynius. Išplakti iki vientisos masės. Į plaktus kiaušinius per tris kartus suberkite miltus, būtinai persijotus per sietelį. Iš viso biskvitui reikės 110 g miltų. Tešlą švelniai ir trumpai išmaišykite mentele. Po maišymo tešla turi likti orinė ir lengva.
Paruoštą tešlą sudėkite į formą, išklotą kepimo popieriumi. Tešlą tolygiai išlyginkite visoje formoje. Mano formos dydis yra 25×25 cm.
Viską pašauname į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Biskvitą kepame apie 30-35 min. Iškepusį biskvitą visiškai atvėsiname ir išimame iš formos. Nuo biskvito nupjaukite apkepusią viršutinę plutą. Jei biskvite susidarė kalnelis, tuomet taip pat pageidautina jį nupjauti.
Gaminame kokosinį morengą
Atskirkite 4 kiaušinių trynius nuo baltymų. Morengui reikia tik baltymų, o 2 trynius vėliau panaudosite gamindami kremą.
Pradedame plakti baltymus. Kai atsiranda putos, palaipsniui, mažomis porcijomis, nuolat plakdami pradedame pilti cukrų. Iš viso morengui reikės 180 g cukraus. Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų. Išplakti man užtruko apie 8 minutes. Tai turėtų būti tvirta masė. Į ją suberkite 200 g kokosų drožlių. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
Gautą kokosų-baltymų masę perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Tolygiai paskirstykite per visą formos plotą. Viską pašauname į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Morengą kepkite maždaug 25 minutes. Iškeptam morengui leiskite atvėsti.
Gaminame virtą kremą
Į puodą supilkite 0,5 litro pieno ir padėkite ant ugnies. Kol pienas verda, paruoškite likusią kremo dalį.
Į dubenį sudėkite 2 trynius ir pradėkite plakti mikseriu. Į trynius pamažu berkite 4 valg. šaukštus cukraus ir 15 g vanilinio cukraus. Viską plakame iki tol, kol masė pabals ir padidės.
Į gautą trynių masę sudėkite 2 valg. šaukštus krakmolo, naudojau bulvių krakmolą, bet galima ir kukurūzų. Ir suberkite 3 valg. šaukštus miltų. Viską išmaišome mikseriu.
Pienas jau užvirė, palaipsniui jį pilame į paruoštą masę ir išmaišome iki vientisos masės.
Supilkite gautą mišinį atgal į puodą ir padėkite ant viryklės. Virkite kremą ant silpnos ugnies, nuolat maišydami. Labai svarbu nuolat maišyti kremą, nes gaminimo metu jis gali pridegti prie indo dugno.
Kremą verdame kol sutirštės, man užtruko 3 min. Paruoštą kremą uždengiame dangteliu ir paliekame kambario temperatūroje, kad visiškai atvėstų. Kai kremo pagrindas atvėsta, tuomet toliau tęsiame jo gamybą.
Į dubenį sudėkite 250 g kambario temperatūros sviesto. Sviestą išplakite mikseriu, kol jis taps baltas. Į išplaktą sviestą įpilkite po vieną valgomąjį šaukštą gerai atvėsinto kremo pagrindo, kaskart gerai išplakdami. Jei į sviestą įmaišysite visą kremo pagrindą iš karto, kremas bus ne toks sodrus ir lengvas.
1 skardinės konservuotus ananasus supjaustome gabalėliais. Sulčių neišpilame, jų prireiks biskvitui sulaistyti. Taip pat galite nusipirkti ananasų, jau supjaustytų gabalėliais. Į paruoštą kremą suberkite pjaustytus ananasus. Viską išmaišome.
Torto surinkimas
Morengas jau atvėso, peiliu perbraukiame per formos šonus ir atsargiai išimame jį ant lentelės.
Į formos dugną dedame paruoštą atvėsusį biskvitą. Biskvitą gerai sulaistome su ananasų sirupu iš indelio, man prireikė apie 100 ml sirupo.
Ant sudrėkinto biskvito viršaus sudėkite išvirtą kremą su ananaso gabalėliais. Jį tolygiai paskirstykite per visą biskvito paviršių.
Ant kremo viršaus uždėkite kokosinį morengą. Patogumo dėlei morengą perkėliau ant lanksčios plastikinės lentelės, nes negalėjau jo rankomis pakelti, jis trupa ir lūžta. Morengą šiek tiek prispaudžiame rankomis prie kremo, kad neliktų oro tarpo.
Tortą uždengiame maistine plėvele ir padedame į šaldytuvą susigerti 4 valandoms, o geriausia visai nakčiai.
Tortas sustingo. Išimame iš formos ir perdedame ant lėkštės. Paruoštą tortą supjaustykite gabalėliais.
Skanaus!