Tortas „Smeigtukas“ tikrai laikomas kone pačiu skaniausiu desertu pasaulyje. Jį paruošite gana greitai ir lengvai, išbandykite!
Ingredientai:
Kremui:
- 2 kiaušiniai;
- 120-150 g cukraus;
- 50 g kukurūzų krakmolo;
- 500 ml pieno;
- 130 g sviesto;
- 8 g vanilinio cukraus.
Pagrindui:
- 120 ml pieno;
- 120 ml vandens;
- 150 g kvietinių miltų;
- 4 kiaušiniai;
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos;
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
- 80 g sviesto.
Gaminimas:
Pirmiausia paruoškite kremą, kad jis spėtų atvėsti.
Sumaišykite kiaušinius su cukrumi, kukurūzų krakmolu, pienu ir vaniliniu cukrumi.
Gerai išmaišykite.
Kremo masę supilkite į puodą ir virkite ant mažos liepsnos.
Nuimkite kremą nuo liepsnos, perpilkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir leiskite atvėsti.
Pasidėkite kremą į šalį ir ruoškite tešlą.
Į puodą storesniu dugnu supilkite pieną ir vandenį, ir sudėkite sviestą.
Perkelkite puodą ant ugnies, uždenkite dangčiu ir, kai mišinys pradės virti, įdėkite cukraus, druskos ir galiausiai sudėkite miltus.
Nuolat maišykite, kol gausite vientisą tešlą.
Po vieną į tešlą įmuškite kiaušinius.
Padalinkite tešlą per pusę. Paruoškite kepimo formą: ant jos dugno uždėkite kepimo popierių ir sudėkite pirmąją tešlos dalį. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
Taip pat kepkite ir kitą tešlos pusę, leiskite atvėsti.
Galiausiai išmaišykite atvėsintą kremą su ištirpintu sviestu.
Ant pirmojo biskvito užtepkite kremą ir uždėkite antrąjį. Torto viršų apibarstykite cukraus pudra.
Patiekite atšaldytą.
Torto vaizdo įrašas:
Tikimės, kad tortas „Smeigtukas“ patiks visai jūsų šeimai!