Tortas „Smaližiaus idealas“ patiks visiems tortų gerbėjams. Jame puikiai dera biskvito ir kremo sluoksniai. Desertą geriausia gaminti su graikiniais riešutais, bet galite pasirinkti sau patinkančią riešutų rūšį.
Sudėtis
Tešlai
0,5 stiklinės medaus
2,5 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
4 kiaušiniai
1 šaukštelis sodos
Pirmajam kremui
1 skardinė kondensuoto pieno
stiklinė nuluptų graikinių riešutų
250 g minkšto sviesto
Antrajam kremui
1 stiklinė pieno
2 šaukštai miltų
250 g sviesto
1 stiklinė nuluptų graikinių riešutų
1 stiklinė cukraus
Gaminimas
Į indą įmuškite visus kiaušinius, sudėkite cukrų ir išplakite šluotele. Toliau sudėkite medų. Išsijokite miltus ir gerai išmaišykite su soda, sudėkite į indą. Užmaišykite tešlą.
Paruoštą masę padalinkite į 4 dalis. Kepkite po vieną biskvitą iki auksinės rudos spalvos 180 laipsnių temperatūroje.
Pasigaminkite pirmąjį kremą. Į maišytuvo indą sudėkite kambario temperatūros sviestą, kondensuotą pieną ir išplakite iki grietinėlės konsistencijos. Šiek tiek pakepinkite riešutus ir sudėkite į kremą. Išmaišykite.
Gaminkite antrąjį kremą. Su šluotele išmaišykite pieną ir miltus, kad nebūtų gumulėlių. Uždėkite pieną ant ugnies ir maišykite, geriausia medine mentele ar šaukštu. Kai masė sutirštės, išjunkite ugnį ir atvėsinkite. Į šiltą kremą sudėkite cukrų ir maišykite, kol visiškai ištirps.
Dabar sudėkite sviestą ir plakite maišytuvu ar šluota iki purumo. Suberkite riešutus ir išmaišykite.
Surinkite tortą. Sudėkite biskvitus vienas ant kito ir pertepkite kremais. Juos galite keisti vieną su kitu, kaip norite. Viršų papuoškite tarkuotu šokoladu ar riešutais. Patiekti galite supjaustę taip, kaip parodyta pirmame paveikslėlyje.
Tortas „Smaližiaus idealas“ nepaliks abejingų!