Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Burnoje tirpstantis „Marso“ tortas: paprastas ir labai skanus desertas!

Fantastiškas tortas, už kurį jūsų vaikai jus dar labiau mylės. Mūsų namuose žmona jį gamina nuolat ir jis visada iškart dingsta iš lėkščių.

Garsus tortas pagal „YouTube“ kanalo receptą.

Jums reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 80 g cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 30 ml augalinio aliejaus
  • 50 ml pieno
  • 80 g paprastų miltų
  • 20 g kakavos
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Karamelei:

  • 150 g cukraus
  • 70 g sviesto
  • 110 g plakamos grietinėlės
  • Žiupsnelio druskos

Pertepimui:

  • 100 g juodojo šokolado
  • 100 g pieniško šokolado
  • 100 g plakamos grietinėlės
  • 60 ml pieno arba vandens
  • 10 g tirpios želatinos
  • 350 g plakamos grietinėlės

Glajui:

  • 150 g pieniško šokolado
  • 30 g augalinio aliejaus

Gaminimo eiga:

Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir plakite mikseriu, kol susidarys tiršta ir šviesi masė.

Tada supilkite aliejų ir dar kartą išplakite.

Plakant pamažu supilkite pieną.

Suberkite miltus, kakavos ir kepimo miltelius, viską išmaišykite šaukštu.

Į tešlą dviem dalimis persijokite kakavos mišinį ir išmaišykite plaktuvu.

Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą torto formą.

Įdėkite tešlą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 minučių 180°C temperatūroje.

Supjaustykite biskvitą padalindami jį į tris dalis.

Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite cukrų.

Sudėkite sviestą ir maišykite, kol ištirps.

Įmaišykite grietinėlę, išmaišykite, įberkite druskos, išmaišykite ir palikite atvėsti.

Karštą grietinėlę supilkite į dubenį su sulaužytu šokoladu ir maišykite, kol šokoladas ištirps.

Į nedidelį dubenėlį supilkite pieną ir želatiną, išmaišykite, ir palikite pastovėti 7-10 minučių.

Dubenyje išplakite grietinėlę iki kreminės konsistencijos, supilkite šokolado mišinį, suplakite, supilkite ištirpintą želatiną ir kruopščiai išplakite.

Biskvitą apšlakstykite pienu, įdėkite į formą ir aptepkite karamelės ir šokolado kremu.

Užtepkite dar vieną sluoksnį karamelinio kremo, uždenkite biskvitu ir suvilgykite pienu.

Užtepkite karamelinį ir šokoladinį kremą, ir dar vieną karamelinio kremo sluoksnį.

Ant viršaus uždėkite biskvitą, sudrėkinkite jį pienu ir padėkite į šaldytuvą 4-6 valandoms.

Išimkite tortą iš skardos ir sumaišykite ištirpintą šokoladą su aliejumi.

Užtepkite glajų, leiskite jam sustingti ir patiekite.

Mėgaukitės!

Instrukcijos vaizdo įraše:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...
---