Tortas visada suteikia šventės jausmą. Tiek suaugusieji, tiek vaikai mielai mėgaujasi šiuo mylimu desertu. Štai kodėl papasakosime, kaip tortas „Paryžiaus žiburiai“ gali būti pagamintas jūsų virtuvėje.
KREMINIS TORTAS SU RIEŠUTAIS
Šis tortas įspūdingu pavadinimu garsėja tokiu pat prabangiu skoniu. Tai nenuostabu, nes jame yra riešutų ir šokolado, vaisių ir net jūsų mėgstamo varškės. Žodžiu, nuostabus desertas prie šventinio stalo.
Tamsiems biskvitams reikės:
- 4 kiaušiniai
- žiupsnelis druskos
- 4 šaukštai cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 4 šaukštai miltų
- 2 šaukštai kakavos
Šviesiam biskvitui reikės:
- 7 kiaušinių baltymai
- žiupsnelis druskos
- 12 šaukštų cukraus
- 200 g graikinių riešutų (skrudintų ir susmulkintų)
- 1 valgomasis šaukštas miltų
Kremui reikės:
- 7 kiaušinių tryniai
- 200 g cukraus pudros
- 5 šaukštai kukurūzų krakmolo
- 250 g sviesto
- 500 ml pieno
- 2 šaukštelių vanilinio cukraus
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
- 2 bananai
Biskvitų sutepimui:
- 100 ml vandens
- 4 šaukštai cukraus
- 2 šaukštai romo ar kito stiprus gėrimas
Gaminimas:
Pirmiausia paruoškite tamsius biskvitus. Norėdami tai padaryti, atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus sutrinkite su druska. Kai jie virsta putomis, po šaukštą pradėkite dėti cukrų ir toliau plakite iki tirštų putų. Tada įmaišykite vieną trynį, plakdami viską į vienalytę masę.
Įmaišome miltus ir kakavą, išsijojame ir iš dalies įmaišome į kiaušinių putas. Mes padengiame formą kepimo popieriumi, paskleiskite pusę gautos tešlos ir kepkite ją orkaitėje, įkaitintoje iki 170 ℃ 15 minučių. Kepkite antrąjį pyragą tokiu pačiu būdu.
Mes pereiname prie šviesaus biskvito paruošimo. Taip pat baltymus išplakame su druska, šaukštu įmaišome cukrų ir masę suplakame į tirštas putas. Išsijokite miltus, sumaišykite su smulkintais riešutais ir palaipsniui įpilkite į baltymus, gerai išmaišydami masę. Supilkite tešlą į formą su popieriumi ir kepkite 20-25 minutes 170 ℃ temperatūroje.
Norėdami paruošti kremą, plakite cukraus pudrą ir trynius su krakmolu iki vientisos masės. Po to supilkite pieną, vanilės ekstraktą ir viską virkite ant silpnos ugnies. Kai mišinys sutirštės, išjunkite ugnį ir palikite kremą atvėsti.
Sviestą suminkštiname ir dalimis įmaišome į grietinėlę, gerai plakdami iki purumo. Bananus supjaustykite mažais gabalėliais arba susmulkinkite trintuvu. Sumaišykite vaisius su grietinėle ir įpilkite citrinos sulčių.
Sirupas, skirtas biskvitų drėkinimui, paruošiamas ypač paprastai. Sumaišykite visus ingredientus ir virkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Pačioje pabaigoje pagal skonį įpilkite romo ar bet kokio kito stipraus gėrimo.
Pagaliau galime surinkti tortą! Geriausia jį daryti formoje su nuimamais šonais. Pirmasis pyrago sluoksnis yra tamsus. Sutepkite sirupu ir paskleiskite kremą. Tada uždenkite šviesiu biskvitu, patepkite kremu ir vėl uždėkite tamsų biskvitą. Tortą iš visų pusių padenkite kremu ir papuoškite pagal skonį. Tarkuotas šokoladas yra tobulas.
Patartina desertą palikti šaldytuve kelioms valandoms. Tortas „Paryžiaus žiburiai“ paruoštas ir yra nepaprastai švelnus, drėgnas ir kvapnus.