Išbandykite šį naminio Napoleono torto receptą!
Reikės
Tešlai:
430 g miltų;
270 g sviesto;
170 ml vandens;
žiupsnelio druskos.
Kremui:
400 g minkšto sviesto;
1 skardinės kondensuoto pieno.
Gaminimas:
Tešlai išsijokite miltus, įberkite druskos ir supjaustytą šaltą sviestą.
Susmulkinkite peiliu iki smulkių trupinių.
Supilkite vandenį.
Susukite tešlą į rutulį, apvyniokite plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Iškočiokite tešlą į maždaug 1 cm storio kvadratinį sluoksnį.
Sulenkite tešlą vokeliu. Vėl iškočiokite ir vėl sulankstykite.
Pakartokite sulankstymą 4 kartus, tada vėl padėkite tešlą į šaldytuvą 1 valandai.
Padalinkite tešlą į 8–9 dalis. Nelaikykite tešlos šaldytuve.
Iškočiokite labai plonai, beveik iki skaidrumo, pradurkite keliose vietose ir iškepkite torto sluoksnius orkaitėje 200°C temperatūroje iki auksinės rudos spalvos.
Kremui išplakite sviestą iki purumo.
Įpilkite kondensuoto pieno ir vėl išplakite.
Kiekvieną torto sluoksnį padenkite plonu kremo sluoksniu, kad suliptų.
Nelygius kraštus nupjaustykite trupiniams.
Papuoškite tortą trupiniais. Palikite keletą valandų pabūti šaldytuve.
Skanaus!