Torto „Meškiukas“ gamyba neužims daug laiko: jį paruošti labai lengva. Tortas yra vidutiniškai saldus, švelnus, o riešutai suteikia subtilių poskonių.
Sudėtis:
1 puodelis graikinių riešutų
Tešlai:
400 g miltų
1 puodelis grietinės
2 šaukšteliai kepimo miltelių
150 g cukraus
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Kremui:
500 g grietinės
180-200 g cukraus
Glaistui:
6 šaukštai cukraus
4 šaukštai kakavos
100 g sviesto
4 šaukštai pieno
Gaminimas:
Paruoškite tešlą. Į grietinę supilkite cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir išmaišykite šluotele. Padalykite grietinės mišinį į dvi lygias dalis.
Į vieną dalį grietinės supilkite 180 g miltų ir du šaukštus kakavos. Į kitą dalį supilkite 220 g miltų ir išmaišykite.
Užmaišykite dviejų rūšių tešlą: tamsią ir šviesią. Kiekvieną tešlą padalinkite į tris dalis, kad išeitų iš viso 6 biskvitai.
Kepimo formos dugną sutepkite sviestu. Kepkite biskvitus orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, maždaug 7-10 minučių.
Kol biskvitai vėsta, paruoškite kremą. Sumaišykite cukrų ir grietinę ir minutę maišykite su maišytuvu.
Paskrudinkite riešutus ir susmulkinkite trintuvu.
Ant plokščios apvalios lėkštės dėkite biskvitus pakaitomis: šviesius ir tamsius, kiekvieną jų sutepkite kremu ir apibarstykite riešutais.
Toliau į prikaistuvį sudėkite sviestą, cukrų, kakavą, supilkite pieną. Uždėkite ant viryklės ir virinkite vis maišydami, kol pasidarys vienalytė masė.
Gautu glajumi apliekite tortą ir papuoškite riešutais. Nakčiai padėkite tortą į šaldytuvą.
Skanaus!