Šis tortas labai skiriasi nuo kitų, tačiau jį tikra verta išbandyti. Tešla daroma iš trupinių, o torto kremas tiesiog pasakiško skonio!
Reikės:
- 250 g paprastų miltų;
- 150 g sviesto;
- 80 g manų kruopų.
Kremui:
- 500 ml plaktos grietinėlės;
- 2 kiaušinių;
- 150 g manų kruopų;
- 2 valgomųjų šaukštų miltų;
- šiek tiek vanilės esencijos;
- 70 g sviesto.
Gaminimas:
Į dubenį sudėkite cukrų ir miltus, sutarkuokite sviestą. Formuokite trupinius ir tada supilkite į keptuvę, kurioje mišinį pakepkite iki auksinės spalvos.
Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi, įdėkite 2 šaukštus miltų, supilkite plaktą grietinėlę ir vanilę. Viską išplakite iki vientisos konsistencijos, supilkite į puodą ir virkite. Maišykite, kol susidarys tiršta masė. Tuomet įdėkite 70 g sviesto ir lėtai išmaišykite.
18 cm skersmens kepimo skardą apvyniokite maistine plėvele ir pradėkite sluoksniuoti tortą. Ant dugno užpilkite trupinių sluoksnį, ant jo tolygiai paskirstykite kremą.
Taip padarykite 3-4 torto sluoksnius. Paskutinis sluoksnis turėtų būti trupiniai. Pabaigus pyragą, padėkite jį į šaldytuvą 6-7 valandoms. Po to apibarstykite tortą cukraus pudra, kokosais ar baltuoju šokoladu, supjaustykite ir patiekite. Skanaus!
Tortas tikrai visiems patiks, pridedame ir video, kaip jį daryti: