Kad paruoštumėte įspūdingą ir originalų desertą visai nebūtina būti kulinarijos meistru ar rinktis vien brangius ingredientus. Tortas „Kilimandžaras“ būtent toks ir yra. Tai desertas, kurį, įdėjęs šiek tiek pastangų, gali pasigaminti kiekvienas ir kuriam nereikia išskirtinių produktų. Išmėginkite!
Sudėtis
- 130 g miltų
- 180 g cukraus
- 5 kiaušiniai
- 50 g sviesto
- 30 g kakavos
- 5 g kepimo miltelių
- 8 g vanilinio cukraus
Kremui
- 400 g jogurto
- 400 g grietinės
- 800-850 g konservuotų persikų
- 15 g želatinos
- 50 g cukraus pudros
- šokoladas ir cukraus pudra papuošimui
Gaminimas
Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Persijokite sausus ingredientus į kitą dubenį.
Įmuškite kiaušinius į maišytuvo dubenį, suberkite vanilinį cukrų ir, palaipsniui berdami cukrų, plakite kiaušinius, kol susidarys lengva ir ori masė. Kiaušinių-cukraus masė turėtų padidėti 2-3 kartus ir būti tiršta.
Kai kiaušinių-cukraus masė taps reikiamos konsistencijos, palaipsniui į ją sudėkite sausus ingredientus, maždaug 3-4 porcijomis. Viską sumaišykite mentele, atlikdami tikslius judesius iš apačios į viršų ir iš kraštų į centrą, kad išlaikytumėte tūrį, gautą išplakus kiaušinius.
Sudėkite atvėsusį išlydytą sviestą ir gerai išmaišykite. Paruoštą tešlą sudėkite į nuimamą formą. Formos dugną prieš tai išklokite kepimo popieriumi. Kepkite iš anksto iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30–40 minučių.
Kai iškeps, neišimkite biskvito iš formos ir leiskite visiškai atvėsti. Galite iš anksto išsikepti biskvitą, kad prieš pjaustant jį į sluoksnius, nereikėtų laukti.
Biskvitas išeina pakankamai aukštas, kad jį būtų galima lengvai supjaustyti į tris dalis. Viršutinis sluoksnis turėtų būti pora centimetrų plonesnis už kitus. Iš antrosios dalies išpjaukite vidurį, kad liktų tik maždaug 1,5 cm storio sienos.
Pirmąjį sluoksnį padėkite ant lėkštės, ant jo uždėkite iš antrosios dalies gautą sienelę ir sutvirtinkite kepimo formos žiedu. Viršutinį, plonesnį sluoksnį padalinkite į 12 vienodų trikampių.
Persikus supjaustykite dideliais kubeliais. Želatiną išmirkykite persikų sirupe, kol išbrinks. Sutepkite torto sluoksnius persikų sirupu. Išpjaustytus trikampius pamirkykite tik prie pagrindo, kad per daug nesudrėgtų ir neperlūžtų.
Išplakite grietinę su cukraus pudra. Pašildykite želatiną, kad ji visiškai ištirptų sirupe. Supilkite ją į jogurtą ir atsargiai sudėkite plaktą grietinę. Į grietinę sudėkite 2/3 persikų. Trečdalį kremo sudėkite į iš biskvito paruoštą formą. Sustatykite trikampius, kaip parodyta nuotraukoje.
Likusį kremą švelniai įspauskite į žiedą, o ant viršaus uždėkite persikų gabalėlius.
Padėkite tortą kelioms valandoms į šaldytuvą, kad kremas sustingtų.
Išimkite tortą iš šaldytuvo ir aptepkite šonus ištirpintu šokoladu. Kol šokoladas dar nesustingo, lengvai apibarstykite tarkuotu šokoladu. Prieš patiekdami, apibarstykite cukraus pudra.
Tortas „Kilimandžaras“ paruoštas.