Tobulas šokoladinis pyragas su bananais. Jo nereikia kepti, todėl jis paruošiamas itin lengvai ir greitai. Vaikams tikrai patiks!
Sudėtis
- 2 bananai
- 60 g šokolado
- 300 ml pieno
- 200 ml grietinėlės
- 60 g cukraus
- 1 šaukštas kukurūzų krakmolo
- 35 g kakavos
- 2 kiaušinių tryniai
- 2 stiklinės karšto vandens
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 1 šaukštas sviesto
- sviestiniai sausainiai
Paruošimas
Keptuvę išklokite folija.
Supjaustykite bananus ir sudėkite į keptuvę.
Toliau ruoškite kremą. Puode pašildykite pieną ir grietinėlę. Atskirai sumaišykite cukrų, krakmolą, kakavą ir karštą vandenį.
Kiaušinių trynius išplakite su pienu ir grietinėle bei vanilės ekstraktu. Taip paruoštą masę dėkite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydamas virkite 3–4 minutes, kol pasidarys tirštos grietinės konsistencijos. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite šokoladą bei šaukštą sviesto, maišydamas, kol ištirps.
Kremu užpilkite bananus. Sudėkite sausainius.
Leiskite sukietėti, tada apverskite keptuvę, išimkite pyragą, nuimkite foliją ir papuoškite susmulkintais sausainiais.