Šis aštrus pomidorų padažas tikriausiai bus geriausias padažas, kokį kada nors ragavote. Netikite? Tada išbandykite ir įsitikinsite!
Sudėtis
- 3 kg pomidorų
- 1 kg raudonųjų pipirų
- 250 g žaliųjų paprikų
- 5 skiltelės česnako
- petražolių
- druskos
- 200 ml alyvuogių aliejaus
- 200 ml acto
Gaminimas
Pomidorus supjaustykite gabalėliais ir sutrinkite trintuvu. Į puodą supilkite aliejų ir actą, padėkite ant viryklės ir leiskite užvirti. Supilkite pomidorų tyrę.
Išmaišykite, leiskite užvirti ir virkite 35–40 minučių ar ilgiau, atsižvelgiant į tai, koks tirštas padažas turėtų būti.
Tuo metu supjaustykite raudonuosius pipirus ir žaliąją papriką. Išspauskite česnaką ir sumaišykite su kapotomis petražolėmis.
Sumaišykite likusius ingredientus su pomidorais. Pridėkite druskos, paragaukite ir virkite dar 15 minučių.
Sterilizuokite stiklinius indus ir dangtelius (lengviausias būdas tai padaryti mikrobangų krosnelėje).
Padažą padalykite į indus, kraštus nuvalykite švaria šluoste ir uždarykite dangtelius.
Apverskite indus aukštyn kojomis, leiskite atvėsti ir laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.
Tai idealus padažas prie makaronų, picos, ant grotelių keptos mėsos ar žuvies ar skrudintos vištienos.