Receptas labai paprastas, agurkai labai skanūs, vidutiniškai aštrūs, beveik nesūrūs (tai visas šio recepto malonumas). O svarbiausia – labai traškūs!
Marinatas 2 litrams vandens
- 130 g cukraus
- 1,5 šaukšto druskos
- 150 ml acto
Į stiklainį pridėti
- 2 šakelės krapų
- 2 vyšnių lapai
- 2 serbentų lapai
- 3-4 skiltelės česnako
- 3-4 juodųjų pipirų žirneliai
Keturiems 1 litro stiklainiams reikia apie 3-3,5 kg agurkų ir maždaug 2 litrų marinato, viskas priklauso nuo to, kaip stipriai sugrūsite agurkus į stiklainius.
Agurkus nuplaukite, 3 valandas pamirkykite šaltame vandenyje.
Stiklainius gerai išplaukite soda ir sterilizuokite orkaitėje. Esant 110 laipsnių temperatūrai, 1 litro stiklainius 15 minučių. Kiekvieno stiklainio dugne pridėkite žolelių, česnako, pipirų grūdelių.
Stiklainius sandariai pripildykite agurkais (kiek įmanoma). Užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangtelius ir palikite 15 minučių. Vandenį nupilkite. Du kartus taip nupilkite vandenį, o trečią kartą užpilkite marinatu.
Marinatui užvirkite 2 litrus vandens, pridėkite druskos, cukraus ir acto.
Užsukite stiklainius, apverskite ir palikite, kol visiškai atvės.