Pica šiandien yra vienas populiariausių valgių, kurį dažnai užsisakome į namus, arba nusprendžiame pasigaminti patys. Jei norite pasigaminti tiesiog tobulą picą, svarbu laikytis kelių svarbių taisyklių, nes šį itališką patiekalą yra labai paprasta sugadinti. Taigi, mes pasidalinsime keliais naudingais patarimais, kurie jums padės išvengti klaidų gaminant šį patiekalą.
Tinkama tešla
Jei pirksite šaldytus pusgaminius, iš kurių gaminsite picą, tikrai nereikėtų tikėtis ypatingai skanaus patiekalo. Picos tešlos paruošimui reikės 900 g miltų, 0,5 l vandens, 20 g druskos, 10 ml alyvuogių aliejaus ir 10 g šviežių mielių. Miltus būtinai persijokite, nes tuomet picos pagrindas bus purus. Visus ingredientus gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
Alyvuogių aliejus
Neignoruokite šio ingrediento. Alyvuogių aliejus suteiks tešlai elastingumo. Tešlą reikia minkyti tol, kol ji nustos lipti prie rankų.
Tešlos kočiojimas
Paruoštą tešlą palikite valandą pastovėti, ir tik tada kočiokite. Ant stalo paviršiaus pabarstykite miltų, kad tešla nepriliptų. Kočiodami ranka prilaikykite tešlos centrą.
Traški plutelė
Jei norite, kad picos plutelė būtų traški, kepimo skardą ir picos kraštus patepkite alyvuogių aliejumi. Picą kepkite 180-200°C temperatūroje (priklausomai nuo jūsų orkaitės) maždaug 10 minučių.
Neapsiribokite vien tik pomidorų padažu
Nors picos pagrindas dažniausiai ištepamas pomidorų padažu, tačiau tikrai nebūtina tuo apsiriboti. Picą galima pagardinti kone bet kokiais ingredientais: galite naudoti naudoti kreminį sūrį, pesto, moliūgų tyrę, humusą, ir t.t.
Pasirinkite mėgstamus ingredientus
Kiekvieno mūsų skoniai labai skiriasi, todėl picos ruošimui pasirinkite mėgstamiausius ingredientus. Geriausia derinti ne daugiau nei 4 skirtingus ingredientus, kurių bendras aukštis neturėtų būti didesnis nei 1 cm.
Klasikinė pica su kumpiu
Picos pagrindą sutepkite pomidorų padažu, išdėliokite saliamio puslankius, kumpio griežinėlius ir paprikos juosteles. Gausiai pabarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į orkaitę.
Pica su grybais ir svogūnais
Grybus smulkiai supjaustykite ir apkepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Supilkite riebią grietinėlę, troškinkite, kol padažas sutirštės. Picos pagrindą ištepkite grybų ruošiniu, išdėliokite svogūnų žiedus ir pabarstykite tarkuotu parmezanu.
Pica su vištiena ir pesto
Išvirkite vištienos filė ir susmulkinkite. Picos pagrindą aptepkite pesto padažu, išdėliokite vištieną ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Pica su malta jautiena
Alyvuogių aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką. Sudėkite maltą mėsą ir kepkite ingredientus, kol mėsa iškeps. Picos pagrindą patepkite pomidorų pasta, tolygiai paskleiskite įdarą. Iškeptą picą pabarstykite smulkintomis žolelėmis.
Kokią picą dažniausiai kepate jūs? Pasidalinkite savo receptais!