Šis triukas patiks visiems, kurie dažnai gamina blynus. Kartais tradiciniai blynai pabosta, tad parodysime, kaip pasigaminti unikalius! Viskas, ko jums reikės – paprastas butelis ir piltuvas.
Naudokite švarų plastikinį buteliuką su dangteliu. Naudodamiesi piltuvu, supilkite visus ingredientus į butelio vidų ir užuot maišę, tiesiog užsukite buteliuką ir gerai suplakite. Naudojantis buteliu, bus daug lengviau dozuoti tešlą. Be to, taip galėsite sukurti tikrus šedevrus iš blynų.
Blynams reikės:
- 1 puodelio miltų;
- 1 arbatinio šaukštelio cukraus;
- Žiupsnelio druskos;
- 2 kiaušinių;
- 2 valgomųjų šaukštų aliejaus;
- 2 puodelių pieno.
Tinkliniai blynai
Blynai, kokių dar nesate matę. Nors jie yra paruošti klasikiniu būdu, jų forma yra tikrai originali ir jūs juos įsimylėsite. Tai nėra sunki procedūra, kuriai jums reikia specialių įrankių. Viskas, ko jums reikia – paprastas plastikinis butelis. Pasigaminkite kitokius blynus!
Dar vienas blynų receptas
Reikės:
- 2 puodelių miltų
- 1 puodelio vandens
- 1 puodelio kokosų pieno
- 2 kiaušinių
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 valgomojo šaukšto ciberžolės
- Plastikinio butelio
- Aštraus peilio
- Aliejaus (nebūtinai).
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite blynų tešlai skirtus ingredientus. Naudodami smailų peilį, padarykite 3 skyles butelio kamštelyje. Tada supilkite tešlą į butelį ir uždarykite.
Tešlą dėkite ant nelipnios keptuvės sukamaisiais judesiais. Kepkite iš vienos pusės 3-4 minutes.
Sraigės iš blynų tešlos
Norėdami pasigaminti sraiges, pasidarykite šiek tiek tirštesnę blynų tešlą ir naudokite daugiau aliejaus. Rezultatas, kurį gausite, bus labai gražios ir traškios sraigės, kurias galite patiekti su plakta grietinėle, sirupu, uogiene ar šviežiais vaisiais.
Kaip tai padaryti?
Sumaišykite tirštesnę blynų tešlą, gerai viską išmaišykite ir piltuvu perpilkite į tuščią, švarų plastikinį butelį. Naudodami peilį, padarykite platesnę skylę dangtelyje. Įkaitinkite daug aliejaus keptuvėje.
Tešlą pilkite į aliejų, bet ne tiesiai į keptuvę, o ant kokio įrankio su skylutėmis. Tokiu būdu būsite tikri, kad tešla neprilips prie keptuvės dugno ir išlaikys gražią formą.
Tešlą susukite į sraigės formą. Kepkite, kol sraigė taps auksinės spalvos.
Tada tuo pačiu samteliu išimkite sraiges iš keptuvės, leiskite aliejui nulašėti ir patiekite blynus kaip tik norite.
Kitos idėjos, kaip pasigaminti unikalius blynus
1.
2.
3.