Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Tiramisu tortas itališko deserto motyvais. Naminis ir paprastas receptas

Mėgstamiausias tortas. Tortas „Tiramisu“ – itališko deserto pagrindu. Tai supaprastinta labai skanaus torto gaminimo versija. Lengvas, minkštas ir švelnus gaminys.

Ingredientai:

biskvitui

  • kiaušiniai 4 vnt.
  • cukrus 150 g
  • miltai 150 g
  • kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis

biskvito sudrėkinimui

  • kava 1-2 arbatiniai šaukšteliai
  • cukrus 3-4 arbatiniai šaukšteliai
  • vanduo (verdantis) 250 ml

kremas

  • grietinėlė 33% 500 g
  • grietinė 550-600 g
  • cukraus pudra 100-120 g
  • juodasis šokoladas 100 g

Tiramisu torto gaminimas

  1. Norėdami paruošti biskvitą, atskirkite baltymus nuo trynių. Kiaušinių baltymus sudėkite į dubenį, įberkite žiupsnelį druskos ir plakite kol pradės putoti. Palaipsniui suberkite cukrų. Cukrų ir kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.
  2. Dabar į baltymų mišinį  po vieną sudėkite trynius, kiekvieną kartą išmaišydami iki vientisos masės. Tada plakite dar dvi minutes.
  3. Miltus su kepimo milteliais persijokite į kiaušinių mišinį. Švelniai išmaišykite mentele iš apačios į viršų iki vientisos masės, nepažeidžiant orinės tešlos struktūros.
  4. Paruoškite formą ir jos dugną išklokite kepimo popieriumi. Formos dugną ir šonus ištepkite sviestu. Sudėkite tešlą į formą. Orkaitė jau turi būti įkaitinta iki 180–190 laipsnių temperatūros. Formą su tešla įdėkite į orkaitę ir kepkite apie 25–30 minučių.
  5. Ar iškepę, galite patikrinti su mediniu pagaliuku praėjus 20 minučių nuo kepimo pradžios. Tada išimkite biskvitą, šiek tiek atvėsinkite, po to išimkite jį iš formos ir visiškai atvėsinkite ant grotelių.
  6. Atvėsusį biskvitą supjaustykite į tris dalis. Tada reikia pasiruoškite skystį drėkinimui. Į puodelį supilkite tirpią kavą, suberkite cukrų, užpilkite verdančiu vandeniu ir išmaišykite. Ir štai skystis jau paruoštas!
  7. Kremui paruošti reikės tirštos grietinės ir riebios šaltos grietinėlės.
  8. Į dubenį supilkite šaltą grietinėlę. Pradėkite plakti mikseriu vidutiniu greičiu, palaipsniui pildami cukraus pudrą. Plakite, kol grietinėlė sutirštės.
  9. Palaipsniui sudėkite grietinę, kiekvieną kartą maišydami iki vientisos masės. Tada plakite didžiausiu greičiu iki tirštumo. Pasidarys švelnus kremas. Juodojo šokolado plytelę sutarkuokite arba susmulkinkite trintuvu.
  10. Norėdami surinkti pyragą, pasiruoškite plokščią lėkštę. Padėkite vieną biskvito dalį į lėkštę ir sulaistykite jį kavos tirpalu. Ant viršaus uždėkite trečdalį kremo ir išlyginkite. Tada apibarstykite trečdaliu šokolado.
  11. Tada uždėkite antrą biskvito dalį. Kartojame tą patį: sudrėkinimas, grietinėlė, šokoladas. Tada uždėkite trečią biskvito dalį, sulaistykite ir kremu aptepkite visą tortą. Kremo dar palikite papuošimui.
  12. Torto šonus apibarstykite tarkuotu šokoladu. Torto viršui papuošti naudokite konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...
---