Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Tiramisu su grietine ir kreminiu sūriu

Tik pačiame tolimiausiame pasaulio kampelyje žmonės nėra girdėję apie tiramisu. Šį populiarų itališką desertą pamėgsta kone kiekvienas, bent kartą jo paragavęs. Tačiau jo negalima laikyti dietiniu. Mažiau kaloringą tiramisu versiją galima pagaminti iš parduotuvėje pirktos neriebios grietinės ir kreminio sūrio. Todėl šį savaitgalį mes jums siūlome išbandyti vieną iš labiausiai vertinamų tiramisu su grietine ir kreminiu sūriu receptų.

Paruoštas drėgnas pyragas bus nepaprastai švelnus, purus, su išliekančiu kavos ir kakavos aromatu. Klasikiniame gaminio recepte kremo pagrindą sudaro maskarponės sūris, grietinėlė ir kiaušiniai. Jis skanus, bet labai riebus. O tokį desertą gali ragauti ne kiekvienas. Ir čia ne kiek pinigų, kiek sveikatos klausimas.

Svarbiausi patarimai, kaip pagaminti tiramisu su grietine ir kreminiu sūriu

Desertui būtinai reikia naudoti vidutinio riebumo grietinę – geriausia 15 procentų. Taip gausite vidutinio tirštumo kremą ir labai purią tekstūrą. Recepte nurodytas tik simbolinis cukraus pudros kiekis, todėl saldumą galite reguliuoti pagal savo skonį. Pirkite kreminį sūrį be jokių priedų ir atidžiai perskaitykite jo sudėtį. Jei produkte yra skonio stipriklių ir konservantų, tiramisu tai gali labai pakenkti.

Sudedamosios dalys

  • Savojardi sausainiai 200 g
  • Tepamas kreminis sūris (pvz.: Philadelphia) 200 g
  • Grietinė 15% 150 g
  • Cukraus pudra 2 šaukštai
  • Vanduo 100 ml
  • Tirpi kava 1 valgomasis šaukštas
  • Kakavos milteliai 2 valgomieji šaukštai.

Paruošimo būdas

Į stačiakampės skardos dugną sudėkite Savojardi sausainius. Jei norite natūralesnio skonio, naudokite naminius keptus sausainius.

Tirpią kavą užpilkite šiltu vandeniu. Sausainius pamirkykite kavoje po 3-5 sekundes iš abiejų pusių.

Išplakite kreminį sūrį, į jį sudėkite grietinę, cukraus pudrą ir gerai išmaišykite.

Mišinį plakite mikseriu bent 5 minutes, kol jis taps vientisas.

Tuomet tepkite kremą ant sausainių. Išlyginkite paviršių mentele.

Tiramisu gausiai pabarstykite kakavos milteliais. Pyragą padėkite į šaldytuvą 2 valandoms, o geriausia – per visą naktį.

Paruoštą tiramisu desertą supjaustykite vienodais kvadratėliais ir patiekite ant stalo. Jis puikiai tinka ir prie stiprios kavos, ir prie žaliosios arbatos. Jo kvapas iš tiesų dieviškas! Skanaus apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---