Greitas ir paprastas skanaus braškinio tiramisu receptas, skanėstas puikiai tiks popietinei arbatai.
Desertas yra gaivus ir labai lengvai paruošiamas, jis tikrai patiks visai šeimai.
Lengvas skanaus braškių tiramisu desertas iš „YouTube” kanalo.
Jums reikės:
- 100 g braškių
- 30 g cukraus
- 10 ml citrinos sulčių
- 200 ml plakamos grietinėlės
- 20 g cukraus
- 20 g saldinto sutirštinto pieno
- 5 ml vanilės ekstrakto
- 200 g maskarponės
- Sausainių
- 5 g cukraus pudros
Papuošimui:
- 2 g braškių miltelių
- Braškių
- Mėtų
Gaminimo eiga:
Braškių uogas kruopščiai nuplaukite dubenyje su vandeniu.
Pašalinkite kotelius, perpjaukite jas per pusę ir sudėkite į indą.
Suberkite cukrų, citrinos sultis ir išmaišykite.
Perkelkite puodą ant viryklės ir virkite ant vidutinės ugnies, kol braškės suminkštės.
Nuimkite puodą nuo viryklės ir leiskite braškėms atvėsti.
Į negilų indą įpilkite šalto vandens ir įdėkite gilų dubenį.
Į jį supilkite grietinėlę, cukrų ir kondensuotą pieną.
Tada įpilkite vanilės ekstrakto ir išplakite plaktuvu.
Į kremo mišinį supilkite maskarponę ir išplakite, kad susimaišytų.
Sudėkite atvėsintas braškes ir išmaišykite.
Į nedidelės stiklinės formos dugną sudėkite sausainius.
Juos užpilkite braškių sirupu.
Aplink formos kraštus išdėliokite perpus perpjautas braškes.
Supilkite kremą ir išlyginkite.
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite cukraus pudrą su braškių milteliais.
Per sietelį persijokite miltelius ant deserto.
Galiausiai papuoškite desertą braškėmis bei mėtomis ir patiekite.
Linkime gero skonio!