Puikaus ir labai skanaus pyrago receptas, pagal kurį galite greitai paruošti, o pyrago skonis primena populiarųjį „Tiramisu“ desertą.
Jei taip pat mėgstate skanėstus su gardžiu kavos aromatu, būtinai išbandykite šį receptą!
„Tiramisu“ pyragas puikiai tinka prie kavos ar geros arbatos puodelio.
Jums reikės:
- 3 vnt. kiaušinių
- 200 g cukraus
- 280 g paprastų miltų
- 200 ml plakamos grietinėlės
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 50 ml aliejaus
- 20 g kakavos
- 2 arbatinių šaukštelių tirpios kavos (ištirpinti nedideliame kiekyje vandens)
- romo pagal skonį
Glajui:
- Šokolado glazūros
Apibarstymui:
- Kakavos
- Cukraus pudros
Gaminimo eiga:
Kiaušinius ir cukrų išplakite iki putų konsistencijos.
Įpilkite grietinėlės.
Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir aliejumi.
Didesnę pusę tešlos supilkite į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais apibarstytą kepimo formą.
Jei norite, vietoj džiūvėsėlių galite naudoti kokosų miltus.
Į kitą pusę tešlos įmaišykite vandenyje ištirpintą kavą ir romą.
Gerai išmaišykite ir tešlą su kava supilkite ant šviesios tešlos.
Tamsiojoje tešloje mediniu pagaliuku galite padaryti norimą raštą.
Dabar supilkite likusią šviesią tešlą.
Pyragą kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Stebėkite ir tikrinkite mediniu pagaliuku.
Jei ištrauktas pagaliukas sausas, pyragas iškepęs, jei drėgnas – kepkite pyragą toliau.
Iškepusį pyragą pabarstykite kakava arba cukraus pudra.
Taip pat galite aptepti šokoladiniu glajumi.
Šokoladinis glajus gaminamas ištirpinant šokoladą su trupučiu riebalų.
Linkime gero skonio!