Skanaus naminio Tiramisu deserto, pasižyminčio labai gardžiu ir subtiliu skoniu, receptas.
Jį taip pat galėsite išsikepti kaip pyragą apvalioje skardoje.
Jums reikės:
Tešlai:
- 6 kiaušinių
- 6 šaukštų cukraus
- 3 šaukštų aliejaus
- 2 šaukštų vandens
- 5 šaukštų paprastų miltų
- 2 šaukštų kakavos
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Sulaistymui:
- 100 ml espreso kavos
- 2 šaukštų migdolų likerio
Kremui:
- 500 g maskarponės sūrio
- 250 g minkštos varškės
- 100 g cukraus pudros
- 250 ml plakamos grietinėlės
Gaminimo eiga:
Kiaušinius su cukrumi išplakite iki putų.
Tada į išplaktus kiaušinius įsijokite miltus, suberkite kakavos ir kepimo miltelius, ir lengvai išmaišykite, kad jie prarastų kuo mažiau suplakto oro.
Galiausiai įmaišykite aliejų ir vandenį, ir supilkite tešlą į gilią kepimo formą (20×20 cm), išklotą kepimo popieriumi.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Kai atvės, aštriu peiliu perpjaukite jį į du lakštus.
Kremo paruošimas:
Maskarponės sūrį ir varškę išsukite su cukraus pudra.
Supilkite šaltą grietinėlę ir plakite, kol ši masė taps puri.
Skanu į kremą įmaišyti šiek tiek kakavos miltelių arba ištirpintos kavos, kas suteiktų kremui malonią spalvą.
Kremas įgaus tamsesnį atspalvį, tačiau taip daryti, žinoma, nebūtina.
Paruošimas:
Kepimo indą išklokite maistine plėvele, ant dugno dėkite pirmąjį lakšto gabalą ir apšlakstykite jį likeriu, sumaišytu su espreso kavos puodeliu.
Sudrėkintą lakštą taip pat aptepkite puse turimos kremo masės.
Uždėkite antrą lakšto gabalą, kurį taip pat sudrėkinkite ir užtepkite kremu.
Taip pat galima kremu aptepti pyrago šonus.
Paruoštą desertą reiktų bent 3 valandas palaikykite šaldytuve.
Galiausiai ištraukus iš šaldytuvo papuoškite kakavos milteliais.
Linkime gero skonio!