Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Tinka ir pusryčiams: avižų pyragas be miltų ir cukraus

Šis avižų pyragas be miltų ir cukraus yra labai skanus ir sveikas. Jam saldumo suteikia džiovinti vaisiai.

Sudėtis

  • 200 g avižinių dribsnių
  • 1 kiaušinis
  • 0,5 šaukštelio sodos (užgesintos actu)
  • 200 g varškės
  • po 50 g razinų, džiovintų abrikosų ir slyvų
  • 250 ml kefyro

Paruošimas

Jei džiovinti vaisiai per sausi, nugarinkite juos verdančiu vandeniu. Nusunkite ir supjaustykite gabalėliais. Kefyrą sumaišykite su soda, užgesinta actu, įmuškite kiaušinį, sudėkite varškę ir avižinius dribsnius. Viską sumaišykite.

Masę palikite 15-20 minučių, kad avižiniai dribsniai gerai išbrinktų, tada įmaišykite džiovintus vaisius.

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite tešlą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepkite 30 minučių. Pyragą atvėsinkite formoje, išimkite, nuimkite kepimo popierių ir patiekite. Jei nepakanka saldumo, pyragą užpilkite medumi.

Į pyragą galite pridėti bet kokių džiovintų vaisių pagal savo skonį. Galite jį papuošti šviežių ar konservuotų vaisių griežinėliais ir uogomis.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---