Jums reikės:
Kiaulienos mentė1–1,5 kg
Alyvuogių aliejus pagal skonį
Druska pagal skonį
Juodieji pipirai (malti) pagal skonį
Šalavijas 2 šaukštai
Rozmarinas 2 šaukštai
Apelsinų žievelės 3 šaukštai
Česnakai 6 skiltelės
Krapai 2 šaukštai
Gaminimas:
Mėsą nuplaukite po tekančiu vandeniu. Padarykite vieną gilų pjūvį maždaug per vidurį mėsos.
Išskleiskite ją. Padarykite gilų pjūvį lygiagrečiai stalui.
Padarykite įstrižus pjūvius ten, kur sluoksnis yra storesnis. Tai būtina, kad mėsa geriau išsimarinuotų.
Paruoštą mėsą sutepkite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite druska.
Pabarstykite pipirais, krapais, smulkintu rozmarinu ir šalaviju. Susmulkinkite česnaką. Pabarstykite mėsą česnaku ir apelsinų žievele.
Atsargiai susukite standų ritinį.
Ritinį pabarstykite druska ir likusiais prieskoniais.
Apriškite virvelėmis ir padėkite į šaldytuvą. Palikite ten 3-4 valandas. Idealu jei paliksite per naktį.
Įkaitinkite orkaitę iki 230 ° C. Kepimo indą sutepkite alyvuogių aliejumi. Taip pat aliejumi apliekite pačią mėsą. Įdėkite į orkaitę 20 minučių.
Tada sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 120 ° C ir kepkite dar 60 minučių.
Dar 10 minučių pakepkite uždengę su folija. Ir viskas, patiekalas paruoštas!