Tikra itališka mocarela parduotuvėje yra gana brangi. Ją pasigaminti namų virtuvėje yra daug pigiau, juolab kad tereikia pieno ir šiek tiek acto. Pats procesas yra gana greitas ir paprastas.
Pagrindinis dalykas yra tai, kad pienas neturi būti pasterizuotas. Mocarelai reikės 4 litrų nepasterizuoto pieno. Puodą su pienu uždėkite ant ugnies ir pradėkite kaitinti. Pieno užvirinti nereikia, jis turėtų būti tiesiog karštas.
Kai tik pienas sušils, išjunkite ugnį ir įpilkite acto. Jo reikia 8–10 šaukštų, atsižvelgiant į pieno kokybę. Po vieną šaukštą pildamas actą, nuolat maišykite pieną. Actas iškart pagreitina reakciją: pienas tuoj pat ima virsti sūriu, išsiskiria į sūrio mišinį ir išrūgas.
Mišinys turėtų tapti gelsvas. Tai reiškia, kad nebereikia daugiau acto. Išspauskite sūrį iš išrūgų, jį išimkite, o išrūgas vėl dėkite ant ugnies. Pridėkite šaukštą druskos (galima ir daugiau, jei norite sūraus sūrio) ir išmaišykite.
Dar kartą sudėkite mocarelą į išrūgas, kad pasisūdytų. Po to išimkite ir suformuokite rutulį.
Toliau mocarelą reikia atšaldyti, kad ji išlaikytų savo formą. Galite sūrį pamerkti į ledinį vandenį.
Taip paruošta mocarela yra tokia pat skani kaip iš Italijos! Viskam prireikė tik 30 minučių.