Puikus naminio sūrio receptas! Jame ne tik nėra dirbtinių ar kvapiųjų medžiagų, bet jį ir labai lengva pagaminti. Netikite? Išbandykite!
Reikės:
- marlės
- 1,5 l nenugriebto pieno
- 5 šaukštų grietinės
- 4 šaukštų citrinos sulčių
- druskos ar žolelių pagal skonį
Kaip gaminti:
Pieną supilkite į puodą ir užvirkite ant vidutinės ugnies. Į šiltą (bet dar neužvirusį) pieną palaipsniui sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite. Prieš užverdant, įpilkite citrinos sulčių ir išmaišykite.
PATARIMAS: Jei turite virtuvinį termometrą, išmatuokite pieno temperatūrą ir supilkite citrinos sultis, kai temperatūra bus 80° C.
Sumažinkite ugnį iki mažiausios ir virkite 1 min. Išmaišykite mišinį, išjunkite viryklę ir palikite 3 min.
Kiaurasamtį uždenkite bent 2 marlės sluoksniais. Ten supilkite visą puodo turinį, gerai išspauskite, kad visas skystis nutekėtų. Šiek tiek skysčio atsidėkite. Masę sudėkite į dubenį ir palaikykite šaldytuve mažiausiai 1 val.
Sukietėjusį sūrį supjaustykite kubeliais ir apliekite pasigaminti antpilu, kurį galima paskaninti prieskoniais ir žolelėmis. Sūrį galima patiekti ir apšlaksčius alyvuogių aliejumi bei apibarsčius žolelėmis.