Jei kartais tingite išsikepti pyragą, nes ilgai reikia maišyti tešlą, šis receptas jums labai patiks. Pyrago tešla maišelyje iškils prieš jūsų akis, tad jums nereikės įdėti daug darbo maišant!
Ingredientai:
Tešlai:
- miltai – 280 g;
- cukrus – 25 g;
- druska – 3 g;
- vanilinis cukrus – 5 g;
- mielės – 4 g;
- kiaušinis – 1 vnt.;
- lydytas sviestas – 20 ml;
- šiltas pienas – 150 ml.
Įdarui:
- obuoliai – 2 vnt.;
- sviestas – 50 g;
- cukrus – 50 g.
Gaminimas:
Visus tešlai skirtus produktus sudėkite į maišelį (geriausia naudoti tvirtą maišelį, kuris užsidaro).
Minkykite tešlą rankomis, kol gausis vientisa masė. Palikite tešlą šiltai pastovėti 1 valandą.
Tada išimkite tešlą iš maišelio. Dar kartą išminkykite ją ir sudėkite į kepimo formą. Iš anksto ištepkite formą trupučiu sviesto.
Uždenkite indą rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 30 minučių. Per šį laiką tešla pakils.
Tada nulupkite obuolius ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite juos ant tešlos.
Ant obuolių užtarkuokite sviesto.
Apibarstykite produktą cukrumi ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 25 minutes.
Pyragas kepdamas puikiai iškils, o iškepęs bus labai skanus. O svarbiausia tai, kad tešlos gaminimas šiam pyragui yra tikras malonumas.
Vaizdo įrašas: