Tešla, kuri tinka įvairioms bandelėms

Šią tešlą tikrai galite naudoti viskam, ji universali ir tinka tiek saldiems, tiek pikantiškiems kepiniams. Iš jos galite pagaminti bandeles, pyragus, picas, tiesiog viską. Tešloje nėra kiaušinio, ji labai elastinga ir minkšta, tikrai aukščiausios kokybės. Mūsų šeimoje šis receptas yra perduodamas iš kartos į kartą.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 500 g paprastų miltų;
  • 150 ml aliejaus;
  • 300 ml drungno pieno;
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 1 valgomojo šaukšto granuliuoto cukraus;
  • 1 pakelio sausų mielių arba 1/2 kubelio šviežių mielių.

Įdarui tinka:

  • Varškė;
  • Riešutai;
  • Aguonos;
  • Nutela;
  • Džemas.

Ką daryti:

Jei naudojate šviežias mieles, mieles paruoškite klasikiniu būdu. Sumaišykite jas su šiek tiek drungno pieno su cukrumi. Leiskite pastovėti apie 15 minučių. Tada į dubenį palaipsniui supilkite miltus, likusį pieną ir aliejų. Ir gaminkite tešlą. Galiausiai įberkite žiupsnelį druskos.

Jei naudojate sausas mieles, procesas bus dar lengvesnis. Sumaišykite visus sausus ingredientus. Galiausiai supilkite pieną, kuris turi būti drungnas. Pabarstykite tešlą paprastais miltais. Palikite kilti šiltoje vietoje apie 45 minutes.

REKLAMA

Po to iš tešlos galite gaminti gėrybes pagal savo skonį. Galite paruošti aukščiausios klasės bandeles, pyragus ar, pavyzdžiui, puikią picą ar sūriu. Linkime jums skanaus.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].