Tai – puikus užkandis, kurį paruošti tikrai nebus labai sudėtinga. Tartelečių įdarui galite pasirinkti bet kokius maisto produktus.
Jums reikės:
- 200 g vidutinio riebumo varškės
- 500 g sluoksniuotos tešlos
- 4 valg. š. cukraus
- Šiek tiek vanilinio cukraus
- 1 kiaušinio
- Šviežių arba šaldytų uogų (puikiai tinka serbentai, avietės, mėlynės, ir t.t. ) – pagal skonį
Kaip gaminti?
- Atitirpinkite sluoksniuotą tešlą.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200ºC temperatūros.
- Stalo paviršių pabarstykite miltais, padėkite ant jo tešlą ir lengvai iškočiokite.
- Puodeliu ar stikline padarykite tartalečių ruošinius.
- Padėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos 2 cm atstumu vienas nuo kito.
- Varškę išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki kreminės masės.
- Mažesne stikline ar puodeliu padarykite įdubas ruošiniuose.
- Į mažesnio skritulio centrą dėkite varškę ir uogas.
- Nedideliame dubenyje išplakite kiaušinį su 1 arb. š. vandens. Mišiniu aptepkite kraštus ir pabarstykite cukrumi.
- Kepkite 15-20 minučių, kol paruduos.
- Tartalečių įdarui puikiai tinka ir bet kokie sezoniniai vaisiai: obuoliai, kriaušės, slyvos, persikai, abrikosai, ir t.t.
Skanaus!