Dažniausiai burokėliai marinuojami su actu, tačiau to kartais norisi išvengti.

REKLAMA

Ruduo – idealus metas marinuotus burokėlius ruošti kitaip, be acto.

Taip paruošti burokėliai puikiai tinka prie mėsos ir daugelio daržovių patiekalų, kaip garnyras prie pikantiškų blynų, ir t.t.

REKLAMA

Burokėliai puikiai dera ne tik su actu ar krienais, bet ir su prieskoniais, tokiais kaip gvazdikėliai, cinamono lazdelės ar kmynai.

REKLAMA

Žinoma, tuo prieskonių sąrašas tikrai nesibaigia. Burokėliai taip pat gali būti derinami su krapais, česnaku, džiovintais rozmarinais ar šviežiu baziliku.

REKLAMA

Burokėlius galima valgyti kaip atskiras salotas, jais taip pat galima pagardinti sumuštinius, ir t.t.

Jei norite, kad burokėliai būtų saldaus ir gilaus skonio, prieš dėdami į stiklainį juos apkepkite ir užpilkite marinatu.

REKLAMA

Daržovės karamelizuosis ir kartu su obuoliais taps tikru delikatesu žiemai.

REKLAMA

Taip pat siūlome išbandyti ir dar vieną burokėlių konservavimo idėją.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 4 kg burokėlių
  • 4 litrų vandens
  • 10 šaukštų druskos be jodo
  • 1 lauro lapo (vienam stiklainiui)
  • 2-3 kvapiųjų pipirų žirnelių (vienam stiklainiui)

Kaip gaminti?

REKLAMA

Kruopščiai nuplaukite burokėlius.

REKLAMA

Virkite, kol suminkštės.

Kai atvės, nulupkite burokėlius.

REKLAMA

Burokėlius sutarkuokite arba supjaustykite plonais griežinėliais.

REKLAMA

Sudėkite į stiklainius.

Suspauskite burokėlius švariu mediniu šaukštu.

REKLAMA

Į kiekvieną stiklainį įdėkite lauro lapą.

Suberkite kvapiuosius pipirus.

REKLAMA

Karštame vandenyje ištirpinkite druską.

REKLAMA

Verdančiu skysčiu užpilkite burokėlius.

REKLAMA

Viršutinėje dalyje paliekame maždaug 3 cm laisvos vietos.

REKLAMA

Sandariai uždarykite ir sterilizuokite maždaug 30 minučių.

Su kuo valgyti marinuotus burokėlius?

REKLAMA

Taip paruošti burokėliai puikiai tiks prie vištienos,  kalakutienos, antienos, kiaulienos, jautienos ar žvėrienos.

Jei norite paruošti užtepėlę, tiesiog sumaišykite burokėlius su baltuoju sūriu.

REKLAMA

Tarkuotus burokėlius galima naudoti ir įdomiam gruzinų virtuvės užkandžiui – pchali.

REKLAMA

Burokėlius sutrinkite su graikiniais riešutais, česnaku, kalendromis, petražolėmis ir granatais.

Suformuokite rutuliukus ir dėkite į šaldytuvą.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].