Ar mėgstate varškės desertus? Tada šis tarkuotos tešlos varškės pyragas su kokosais taps jūsų mėgstamiausiu! Tereikia jį pasigaminti kartą ir pamilsite visiems laikams!
Sudėtis
- 250 g miltų
- 100 g cukraus
- 2 šaukštai kakavos
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 120 g sviesto
- 1 kiaušinis
- 2 šaukštai grietinės
Įdarui
- 1 kg varškės
- 400 ml grietinėlės
- 200 g cukraus
- 5 kiaušiniai
- 60 g kokosų drožlių
- 30 g kukurūzų krakmolo
Gaminimas
Miltus sumaišykite su cukrumi, kakava, kepimo milteliais, sviestu ir išmaišykite.
Sudėkite kiaušinio trynį, grietinę ir rankomis suminkykite kietesnę tešlą.
Padalinkite tešlą į dvi dalis, įvyniokite į foliją ir 60 minučių palaikykite šaldytuve.
Paruoškite įdarą. Varškę sumaišykite su grietinėle.
Taip pat sudėkite cukrų, krakmolą, kokosą, kiaušinius ir išmaišykite.
Pasirinkite kepimo indą aukštesniais kraštais ir išklokite kepimo popieriumi. Sutarkuokite pirmąją tešlos pusę ant popieriaus ir rankomis sulipdykite ją taip, kad tešla sudarytų vientisą lakštą, dengiantį visą paviršių.
Ant tešlos sluoksniuokite įdarą, o likusią tešlą tolygiai sutarkuokite ant viršaus.
Kepkite 160 laipsnių temperatūros orkaitėje 60 minučių. Patiekite atvėsintą, apibarstytą kokosų drožlėmis.
Skanaus!