Tailandietiškos salotos patiks visiems, kurie ilgisi atostogų ir šiltų orų. Gaminkite jas, kai norėsite nustebinti svečius ir artimuosius.
Jumsreikės:
- virta jautiena – 150 g.
- 3-4 agurkai
- vyšniniai pomidorai – 150 g.
- saldi paprika (įvairių spalvų) – 2 vnt.
- šparaginės pupelės – 100 g.
- žalieji svogūnai pagal skonį
- česnakai 3-4 skiltelės
- augalinis aliejus – 6 šaukštai
- sojos padažas – 7 šaukštai
- druska – 0,5 šaukštelio
- juodieji pipirai pagal skonį
Gaminimas:
1. Išvirkite jautieną pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, bet nepervirkite, kitaip mėsa blogai pjaustysis. 5 minutes virkite šparagines pupeles pasūdytame vandenyje.
2. Mėsą atvėsinkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis, perkelkite į dubenį, suberkite smulkiai supjaustytą česnaką, sojos padažą, išmaišykite ir palikite 30 minučių. Geriausia palikti per naktį.
3. Agurkus supjaustykite kubeliais. Vyšninius pomidorus per pusę. Pipirus supjaustykite plonais šiaudeliais. Susmulkinkite svogūnų laiškus.
4. Į keptuvę supilkite 3–4 šaukštus. augalinis aliejus, pakaitinkite ant vidutinės ugnies, kepkite mėsą padažu 5 minutes.
5. Suberkite agurkus, paprikas, juoduosius pipirus, druską, 2 šaukštus augalinio aliejaus, retkarčiais maišant, pakepkite 7-8 minutes. Per tą laiką agurkai ir paprikos turėtų šiek tiek suminkštėti.
6. Į salotų dubenį dedame pupeles, pomidorus, svogūnus, keptuvės turinį nedelsdami paskleiskite ant viršaus, įpilkite 1 valg. sojos padažo ir viską išmaišykite. Tailandietiškos salotos yra paruoštos. Galite valgyti jas tiek šiltas, tiek šaltas.