Šiam patiekalui puikiai tinka ryžių likučiai!
Jei jų neužsiliko nuo praeito patiekalo, ryžių virimas truks šiek tiek ilgiau nei paprastai.
Ingredientai:
ilgagrūdžiai ryžiai – 200 gramų;
kiaušinis – 4 vienetai;
kumpis – 150 gramų;
morka – 1 vienetas;
keli svogūno laiškai;
druskos pagal skonį;
augalinis aliejus kepimui.
patiekimui:
papuoškite patiekalą krapų ar kitų žalumynų keliomis šakelėmis;
gali pagardinti sojos padažu (pagal skonį).
Gaminimas:
Gerai nuplaukite ryžius ir virkite pasūdytame vandenyje santykiu nuo 1:2, kol ryžiai pusiau išvirs. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Morką ir kumpį supjaustykite mažomis juostelėmis, svogūno laiškus susmulkinkite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite morkas ir pakepinkite 3–4 minutes, kol suminkštės. Morkas vis pamaišykite.
Tada morkas sustumkite į vieną keptuvės pusę, o kitoje pusėje pakepkite kiaušinius (įmuškite kiekvieną atskirai).
Tuomet į keptuvę suberkite ryžius, kumpį, svogūnų laiškus. Viską išmaišykite ir kepkite dar 3–4 minutes.
Prieš patiekiant patiekalą papuoškite krapais ar kitomis žolelėmis.
Labai skanu užsipylus ir sojos padažo!
Skanaus!