Svogūnų salotos gali būti patiekiamos vienos, kaip pikantiškas užkandis. Tačiau jos taip pat tinka kartu su marinuotais grybais ar silke.
Svogūnai visada yra naudingi kūnui, ypač jei jie nėra termiškai apdoroti. Daugelį nuo jų sustabdo kvapas, kurį įveikti gali būti gana sunku.
SVOGŪNŲ SALOTOS
Tai atrodys juokinga, tačiau salotos yra paruošiamos vos iš trijų ingredientų, kurie visada yra po ranka.
Jums reikės:
- 1 svogūnas (ar daugiau)
- actas ir druska pagal skonį
- augalinis aliejus pagal skonį
Gaminimas:
Supjaustykite svogūnus plonais žiedas ir pusžiedžiais ir palikite vandenyje, įpilkite šiek tiek acto, kad marinatas pasidarytų šiek tiek rūgštus. Paskaninkite druska pagal skonį, Svogūnai turėtų būti tik vos apsemti. Palaukus 5-10 minučių, marinatą galima nusausinti. Svogūną palikite inde arba perkelkite į patogesnį. Salotos paruoštos, tik nepamirškite jų pagardinti aliejumi.