Žmonės, kurie teigia, kad nemėgsta svogūnų, tiesiog niekada nepatyrė, kokios skonio yra svogūnai karštame marinate. Pasigaminti bent porą stiklainių tokių traškių ruošinių tikrai verta, nes ingredientų čia reikia minimaliai, o virti reikės tik porą minučių.
Todėl šiandien papsakosime, kaip greitai marinuoti svogūnus acte. Tokie kvapnūs svogūnai, turintys saldžiai rūgštų skonį, tinka daržovėms ir mėsos patiekalams pagadinti. Negana to, toks ruošinys stovės šaldytuve mėnesį ar net ilgiau.
Svogūnai karštame marinate
Jums reikės:
- 500 g raudonojo svogūno
- 250 ml vyno acto
- 140 g cukraus
Gaminimas:
Pirmiausia nulupkite svogūnus. Atminkite, kad galite rinktis ir baltus svogūnus, tai neturės įtakos skoniui. Kitas dalykas, kad su raudonuoju svogūnu ruošinys atrodo daug patraukliau. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir supilkite į stiklainį.
Į atskirą indą supilkite actą, suberkite cukrų ir padėkite ant ugnies. Galite pridėti gvazdikėlių, keletą pipirų žirnelių ar net lauro lapą. Nors ir be šių prieskonių marinatas yra puikus. Marinatą užvirkite, tada supilkite į ant svogūnų.
Stiklainį atvėsinkite iki kambario temperatūros ir padėkite į šaldytuvą. Atlikta!