Šis neįprastas receptas patrauklus savo paprastumu, taupumu ir įdomiu galutiniu rezultatu! Paruoškite farširuotus svogūnus – labai skanų ir originalų patiekalą!
Įdarytų svogūnų pagaminimui jums reikės:
- 7-8 svogūnų;
- 300 g maltos mėsos;
- 1 stiklinės ryžių;
- 1/2 stiklinės bulgur kruopų;
- 10 šakelių petražolių;
- 3 česnako skiltelių;
- 60 ml augalinio aliejaus;
- 1 šaukštelio pomidorų pastos;
- Druskos, prieskonių pagal skonį (juodųjų pipirų, raudonųjų čili pipirų, mėtų).
Padažui jums reikės:
- 1 valgomojo šaukšto pomidorų pastos;
- 60 ml augalinio aliejaus;
- 2 šaukštų karšto vandens;
- 1 šaukštelio druskos;
- 50 g sviesto;
- Petražolių papuošimui.
Gamybos eiga:
Nulupkite 7-8 svogūnus, perpjaukite iki vidurio. Sudėkite juos į puodą, užpilkite vandeniu. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite 15-20 minučių, kol suminkštės.
Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, 1 tarkuotą svogūną, nevirtus ryžius ir bulgur kruopas, smulkintas petražoles ir česnaką. Supilkite aliejų, pomidorų pastą, druską ir prieskonius. Išmaišykite viską iki vientisos masės.
Nusunkite vandenį ir palikite svogūnus šiek tiek atvėsti. Sluoksnius atskirkite nuo svogūno galvos.
Įdarykite kiekvieną sluoksnį ir juos susukite kartu su įdaru.
Sudėkite į gilią keptuvę. Supilkite padažą su vandeniu, pomidorų pasta ir aliejumi. Ant viršaus paskleiskite keletą gabalėlių sviesto ir petražolių. Ant įdarytų svogūnų uždėkite plokščią lėkštę ir uždenkite dangčiu. Virkite ant silpnos ugnies 45-55 minutes.
Paruoštas patiekalas bus stebėtinai skanus, paprastas ir sultingas!
Skanaus!