Burokėliai – tikra gamtos dovana, pilna naudingų maistinių medžiagų, vitaminų ir antioksidantų. Tai viena iš tų daržovių, kuri ne tik maitina jūsų kūną, bet ir puoselėja sveikatą. Dar geriau – burokėliai yra nebrangūs, lengvai prieinami bet kuriuo metų laiku ir gali tapti pagrindiniu skaniausių patiekalų ingredientu.
Tad jei manote, kad burokėliai nėra jūsų skonio, pabandykite juos paruošti šiuo būdu – net ir tie, kurie anksčiau nemėgo šios daržovės, negali atsispirti! Sveika, taupu ir be galo skanu – tai receptas, kurį norėsite išbandyti iškart!
Burokėlių poveikis sveikatai:
- Palaiko imunitetą;
- Stiprina širdį ir kraujagysles;
- Mažina cholesterolio kiekį;
- Apsaugo organizmą nuo laisvųjų radikalų žalos;
- Stiprina plaukus ir nagus;
- Palaiko kepenų funkciją;
- Rūgština organizmą, reguliuoja pH;
- Veikia kaip diuretikas, palaiko inkstų sveikatą;
- Lengvina tuštinimąsi;
- Skatina kraujo kūnelių susidarymą;
- Gerina odos ir kaulų būklę;
- Malšina menstruacijų skausmą.
Taigi, burokėlius tikrai verta įtraukti į savo mitybos racioną.
Jums reikės:
- 500 g burokėlių
- 300 g morkų
- 350 g svogūnų
- 4 valg. š. sojų padažo
- 100 ml augalinio aliejaus
- 2 valg. š. acto
- 2 valg. š. granuliuoto cukraus
- prieskonių (pagal skonį)
- druskos (pagal skonį)
Kaip gaminti?
1. Šioms salotoms visada rinkitės tamsius ir kietus burokėlius, nes jie bus saldūs ir sultingi.
2. Nuskuskite morkas ir burokėlius, sutarkuokite stambia tarka.
3. Sumaišykite ir pabarstykite cukrumi. Palikite pastovėti. Kai burokėliai išskirs sultis, galite tęsti.
4. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus.
5. Pakepinkite svogūnus augaliniame aliejuje iki auksinės spalvos.
6. Sumaišykite su morkomis ir burokėliais.
7. Į salotas supilkite sojų padažą ir actą. Pabarstykite pasirinktais prieskoniais ir druska. Kruopščiai išmaišykite.
8. Uždenkite salotų dubenį ir dvi valandas palaikykite šaldytuve.
Štai ir viskas.
Skanaus!