Sekmadienis, 24 lapkričio, 2024

Naujausi

3 patys skaniausi patiekalai iš šviežių bulvių

Prasidėjo šviežių bulvių sezonas! Pradėkite jį su kvepiančia sriuba, neįprastomis salotomis ir apkepu iš šviežių bulvių.

Mes norime išsklaidyti mitą, kad šviežios bulvės gali būti tik verdamos, todėl nusprendėme pasidalinti sėkmingiausių ir gardžiausių patiekalų receptais.

1. Salotos su šviežiomis bulvėmis

Jums reikės:

500 g šviežių bulvių

200 g žalių šparaginių pupelių

120 g sardinių aliejuje

saujos marinuotų alyvuogių

pusės citrinos sulčių

1 valgomo šaukšto alyvuogių aliejaus

druskos pagal skonį

maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

Nuplaukite, supjaustykite bulves į 3 dalis ir virkite, kol išvirs. Supjaustykite pupeles į mažus gabalėlius ir sudėkite į puodą, kai liks 3 minutes iki bulvių išvirimo. Palikite daržoves, kol atvės.

Sudėkite sardines į salotų dubenėlį, įberkite druskos, pipirų, įpilkite citrinos sulčių ir sutrinkite sardines šakute.

Sudėkite smulkiai supjaustytas alyvuoges, virtas bulves ir pupeles prie sardinių, įpilkite alyvuogių aliejaus, gerai sumaišykite, palikite 15 minučių ir galite valgyti.

2. Bulvių sriuba su laukiniais česnakais ir petražolėmis

Puiki pikantiška sriuba.

Jums reikės:

70 g aliejaus

1 smulkiai pjaustyto svogūno

šiek tiek sauso balto vyno

250 g šviežių bulvių

1 l daržovių sultinio

2 šaukštelių druskos

40 g laukinių česnakų

150 gramų petražolių

grietinėlės.

Puode ištirpinkite sviestą ir sudėkite pjaustytą svogūną. Kepkite, kol jis taps skaidrus.

Įpilkite vyno ir leiskite alkoholiui išgaruoti. Sudėkite bulves, sultinį ir druską, virkite 30-45 minučių, kol bulvės taps visiškai minkštos.

Patraukite puodą nuo kaitros ir sudėkite česnaką, petražoles ir grietinėlę bei išmaišykite iki vientisos masės. Pridėkite prieskonių pagal skonį ir patiekite su džiūvėsiais, apšlakstytais alyvuogių aliejumi.

3. Šviežių bulvių, šoninės ir šviežių kopūstų apkepas

Jums reikės:

600 gramų bulvių

500 g smulkintų virtų kopūstų

220 g tarkuotos virtos šoninės arba kumpio

1 česnako skiltelės

grietinėlės 550 ml

1 valgomo šaukšto aliejaus

20 g džiūvėsėlių

150 g čederio sūrio

10 gramų parmezano sūrio

1 šaukšto kapotų petražolių.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Išvirkite ir nusunkite bulves. Kai atvės, supjaustykite griežinėliais.

Išvirkite kopūstus, gerai susmulkinkite ir sumaišykite su kumpiu. Pakepkite česnaką svieste, įpilkite grietinėlės ir įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų.

Į kepimo formą sudėkite bulves, sūrį, kumpio ir kopūstų mišinį, apipilkite padažu ir pabarstykite čederiu, parmezanu ir petražolėmis. Kepkite orkaitėje 25 minutes, kol viršus taps auksinės rudos spalvos.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Įmaišykite į vandenį šį 1 ingredientą: kojinės bus sniego baltumo net ir be baliklio

Išskalbti susipurvinusias baltas kojines yra tikrai nelengva. Net ir tada, jei šios kojinės būna ilgai mirkomos vandenyje, rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio...

Mano anytos plytelės švyti. Ji jas valo tik dviem būdais

Ar norite, kad jūsų plytelės spindėtų kaip veidrodis, bet nežinote, kaip jas valyti, kad pasiektumėte šį efektą? Šį metodą man atskleidė mano anyta, kuri...
---