Sunku įsivaizduoti skanų pyragą ar tortą be saldaus ir subtilaus kremo. Jei mėgstate kreminius sluoksnius tarp pyragų, siūlome naudoti paprastą kremo iš pieno ir sviesto receptą. Šis kremas nepaliks abejingų jau po pirmojo kąsnio.
Gautą kremą netgi galite patiekti kaip atskirą desertą. Pridėkite saują uogų ir mėtų lapelį papuošimui, kad skanėstas būtų patrauklesnis. Taip pat toks kremas idealiai tinka prie bet kokių kepinių.
Jums reikės:
- Sviesto 200 g
- Pieno 200 ml
- Cukraus pudros pagal skonį
Gaminimas:
Norėdami paruošti kremą, sumaišykite neriebų pieną ir sviestą.
Pastatykite mišinį ant silpnos ugnies. Virkite retkarčiais pamaišydami, leiskite sviestui visiškai ištirpti ir nedelsdami nukelkite nuo viryklės, užvirti nereikia.
Plakite mišinį elektriniu plaktuvu 5-10 minučių, priklausomai nuo prietaiso galios.
Kai ant paviršiaus atsiranda stora plėvelė, supilkite gautą masę į indą ir laikykite šaldytuve mažiausiai 6 valandas.
Į atvėsusią masę suberkite cukraus pudrą ir išplakite viską iki standžių putų.