Jums reikės:
- 200 g miltų
- 200 varškės
- 200 g sviesto
- 1 kiaušinio
- 100 g cukraus
Kaip gaminti?
- Į išsijotus miltus įdėkite pjaustytą kambario temperatūros sviestą. Išmaišykite iki rupių trupinių.
- Sudėkite varškę ir įmaišykite kiaušinio trynį.
- Tešlą 20 minučių palaikykite šaldytuve.
- Paruoštą tešlą iškočiokite maždaug 3 mm storio sluoksniu, ant viršaus pabarstykite miltų, uždenkite maistine plėvele ir 15-20 minučių palaikykite šaldytuve. Vėl išminkykite tešlą ir vėl iškočiokite. Palaikykite šaldytuve. Šią procedūrą pakartokite dar 2-3 kartus.
- Tešlą iškočiokite 4 mm storio sluoksniu ir sausainių formele išspauskite sausainius.
- Paruoštus sausainius sudėkite ant kepimo skardos, sutepkite plaktu kiaušinio baltymu ir gausiai pabarstykite cukrumi.
- Kepkite 200°C temperatūroje maždaug 15 minučių, kol švelniai apskrus.
Skanaus!