Kiekvienas turi savo mėgstamiausią trapios tešlos receptą.
Šį receptą aš sužinojau pernai ir iš smalsumo jį iš karto išbandžiau.
Iš šios tešlos pagaminti sausainiai nepaprastai skanūs, gardūs ir trapūs!
Jie man taip patiko, kad nuo tada nekepu jokių kitų.
Rekomenduoju šį receptą ir jums.
Jums reikės:
- 290 g paprastų miltų
- 100 g kukurūzų krakmolo
- 90 g sviesto
- 100 g cukraus pudros
- 1 kiaušinio
- 170 g sutirštinto pieno
- Žiupsnelio druskos
- 1/2 kepimo miltelių
- Citrinos žievelės pagal skonį
Pertepimui pasirinktinai:
- Džemo
- Marmelado
- Uogienės
- „Nutella“ kremo
Gaminimo eiga:
Iš visų ingredientų užminkykite vientisą tešlą, t.y. sumaišykite miltus, sviestą, kiaušinį, krakmolą, sutirštintą pieną, druską ir kepimo miltelius.
Taip pat įdėkite tarkuotą citrinos žievelę.
Nereikia be reikalo ilgai minkyti, kai tešla bus vientisa, suvyniokite ją į maistinę plėvelę.
Įdėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms.
Išėmę iškočiokite iki 4 mm storio.
Iš tešlos išpjaukite įvairias sausainių formas.
Šiuo atveju aš pasirinkau gėlyčių formą.
Pusę tešlos padarykite vientisą gėlyčių formą, o kitą pusę – su skylute viduryje.
Kepkite 180°C temperatūroje apie 10-15 minučių.
Kepkite, kol kraštai pradės įgauti spalvą.
Du sausainius sulipdykite su pasirinktu pertepimu.
Pastabos:
Vietoj kukurūzų krakmolo galite naudoti ir bulvių krakmolą, tačiau, mano nuomone, su kukurūzų krakmolu sausainiai yra minkštesni ir švelnesni.
Galiausiai sausainius galite pabarstyti cukraus pudra.
Linkime gero skonio!