Švelnūs, trupūs ir labai skanūs sausainiai!
Sudėtis:
2 kiaušiniai;
200 g cukraus;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
1 pakelis vanilinio cukraus;
200 g varškės;
200 g minkšto sviesto;
400 g miltų;
Iš šio kiekio išeina apie 4 sausainių lakštus.
Gaminimas:
Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą, varškę sumaišykite ir gerai išplakite (galite naudoti maišytuvą ar šluotelę).
Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, ir sudėkite į kiaušinių-varškės-sviesto mišinį.
Greitai užminkykite labai minkštą tešlą. Tešlos nereikia minkyti ilgą laiką, tik kol masė pasidaro vientisa.
Tešlą (maišelyje) įdėkite į šaldytuvą 2–3 valandoms.
Iškočiokite tešlą iki 3-4 milimetrų storio. Formelėmis išpjaukite figūrėles.
Kepkite sausainius orkaitėje 170–180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Sausainius galima sulipinti vieną su kitu uogiene, šokoladu, kondensuotu pienu ir pan..
Skanaus!