Šokoladiniai vamzdeliai patiks kiekvienam žmogui, kuris mėgsta sausainius. Pasidarykite šį skanumyną prie skanios arbatos.
Ingredientai:
- miltai – 300 g
- druska – žiupsnelis
- vanilinis cukrus – 10 g
- sviestas – 125 g
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis
- cukraus pudra – 50 g
- kiaušinis – 1 vnt.
- šaltas vanduo – 3 valgomieji šaukštai
- šokoladas – 60 g
- cukraus pudra – papuošimui.
Gaminimas:
Miltus, druską, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir šaltą sviestą rankomis sutrinkite į smulkius trupinius. Tada sudėkite cukraus pudrą, įmuškite kiaušinį, įpilkite šalto vandens ir išminkykite minkštą ir elastingą tešlą. Tešlą sudėkite į maišelį ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Ant miltais apibarstyto stalo iškočiokite tešlą 3-4 mm storio. Tešlą padalinkite per pusę, vėl iškočiokite ir supjaustykite į 3 plačias juosteles. Ištirpinkite juodąjį šokoladą ir supilkite į konditerinį maišelį. Šokoladą užtepkite ant tešlos ir suvyniokite.
Gautą ruošinį supjaustykite į kelias dalis. Tada sausainius sudėkite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių. Iškepusius sausainius atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!